Byråd skaber utryghed om placering af nye vindmøller

De rødt markerede områder er udlagt til vindmøller. Men et niende område (blå) ønskes udpeget lige syd for Starbæk Mølle og nordøst for Kvong i Varde Kommune.
Foto: Kort: Varde Kommune

Byråd skaber utryghed om placering af nye vindmøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Varde Byråd ikke kategorisk afviser ønsker om nye vindmøller andre steder end i vindmølleplanen, så kan borgerne aldrig vide sig sikre.

KVONG/LYNE-HUSTED: Kan borgerne i Varde Kommune regne det for givet, at der kun kan opsættes kæmpevindmøller de steder, som Varde Byråd har udpeget i sin vindmølleplan i 2012. Nej. Og det vækker i den grad vrede hos Niels Jelstrup fra Lyne-Husted, som bor lige op til et område, som ønskes udpeget til et nyt vindmølleområde.

- Min ejendom er usælgelig. Jeg er uforstående overfor, at byrådet ikke bare affejer ansøgningen. Det er moralsk forkasteligt, siger den den 71-årige Niels Jelstrup om det nølende byråd.

Han er meget fortørnet over, at Varde Byråd ikke siger til forvaltningen, at nye vindmølleprojekter kun kan opføres i de udpegede områder i vindmølleplanen.

Et synspunkt, som de konservatives Niels Christiansen fornylig fremførte i Varde Byråd i forbindelse med vedtagelsen af plangrundlaget for ti kæmpevindmøllerne i Ulvemosen og Bækhede Plantage. Han understregede vigtigheden af, at folk kan regne med den overordnede vindmølleplan, der udpeger otte steder i kommunen.

- Det er en ringe trøst for dem, der får en vindmølle som nabo. Men de andre ved, at de ikke er i farezonen for at få en vindmølle, sagde Niels Christiansen på det seneste byrådsmøde.

Men det passer åbenbart ikke. Men hvorfor ikke bare låse døren for nye vindmølleområder?

- Det er vigtigt at holde fast i vindmølleplanen. Men vi kan ikke forhindre folk i at sende ansøgninger. Men hans (red. Niels Jelstrup) bekymring bekræfter mit argument om, at vi skal have det på plads, siger Niels Christiansen.

Fakta
Vindmølleplanen

Vindmølleplanen er fra 2012 og udpeger otte områder til vindmøller. Ud over vindmølleområderne i Ovnbøl, Ulvemosen og Bækhede er der søgt om opstilling af møller ved:

  • Nordvest for Malle: 5 styk. Revsgårde sydøst for Lunde: 7 styk. Nybro-Vittarp: 10 styk over to etaper. Blaksmark nord: 5 styk. Der er ingen ansøgning til Østtarp.


  • Derudover er der søgt ud udpegning af et nyt vindmølleområde ved Lyne-Husted på grænsen mellem Varde og Ringkøbing-Skjern Kommune.


Byråd skaber utryghed om placering af nye vindmøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce