Byråd sender rengøring i udbud igen - prisen er afgørende

Blandt tilhørerne til byrådsdebatten var Tom Arnskov fra Forenede Service, der midlertidigt har rengøringskontrakten frem til årsskiftet. Arkivfoto: Martin Ravn

Byråd sender rengøring i udbud igen - prisen er afgørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varde Kommune har bestemt ikke været heldig med rengøringsselskaber de seneste år. Men det er for dyrt at klare rengøringen selv, mener et flertal i byrådet.

Varde Kommune: Der har været masser af klager over to af de tre private selskaber, der har gjort rent for Varde Kommune de seneste år. Det første blev ikke forlænget på grund af utilfredshed med kvaliteten. Det næste blev fyret af andre årsager, men her var i snit 25 klager om ugen over rengøringskvaliteten ifølge Holger Grummes (R) indlæg under byrådsdebatten.

Derfor vil Socialdemokratiet og Radikale nu stoppe med at bruge private firmaer og hjemtage opgaven, så kommunen selv ansætter rengøringsfolk. Men resten af byrådet har sendt opgaven i udbud igen, selvom flere byrådsmedlemmer har sympati for at hjemtage rengøringen:

- Det kan godt være, det ville være rart med en beslutning, der ligger bedre i maven, sagde Line Berner (V), men konkluderede:

- Det ligger godt i maven, når vi ikke skal ud og finde de to-otte millioner kroner andre steder i budgettet.

De to-otte millioner kroner er det, som det ifølge forvaltningen vil koste ekstra hvert år at klare rengøringen med kommunale rengøringsfolk.

To-otte millioner er jo også en sjat penge. De kan bruges på andet end rengøring.
Tom Arnt Thorup (L).

Er det nu dyrere?

Søren Laulund (S) angreb den præmis. Han fremlagde en række grunde til, at han ikke mener, at kommunal rengøring behøver at være dyrere. Han mente eksempelvis, at der er større nedslidning i private rengøringsfirmaer, fordi der skal arbejdes hurtigere. Det betyder, at kommunen får flere udgifter til offentlig forsørgelse.

- Man kan regne ting ud på mange måder, så man får det resultat på bundlinjen, som man gerne vil have, sagde Julie Gottschalk (DF), da hun hørte det regnestykke.

- Der er altså meget grundig viden bag mit regnestykke, lød svaret fra Søren Laulund.

Han påpegede i øvrigt, at helt tilbage i 2001 har der været protester over rengøringskvaliteten, efter private overtog rengøringen.

Bedre rengøring nu

Ifølge flere byrådsmedlemmer er der i øjeblikket styr på rengøringen, efter Forenede Service midlertidigt har overtaget rengøringen.

- Der er bedre kvalitet nu. Lad os fortsætte med det. Lad os prøve at gå videre, sagde Peter Nielsen.

Byråd sender rengøring i udbud igen - prisen er afgørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce