Budgettet i Varde: Kritiske partier accepterer skolebyggeriet

Gruppeformand Henrik Vej Kastrupsen sagde på byrådsmødet, at listen accepterer, at der er flertal for byggeri af Frelloskolen, og samtidig forklarede han, at Lokallisten ikke længere mener, at en sammenligning med Middelfart Kommune viser, at Varde Kommune kan spare 125 millioner kroner på administration hvert år. Arkivfoto: Andre Thorup

Budgettet i Varde: Kritiske partier accepterer skolebyggeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Partier, der har ført valgkamp mod Frelloskolen, har skolen med i deres forslag til budget.

Varde Kommune: Tre partier, der har luftet tanker om at droppe byggeriet af Frelloskolen, fortalte på et byrådsmøde tirsdag aften, at de accepterer, at skolebyggeriet bliver en del af budgettet.

Niels Christiansen (K) har før været med i et budget, der indeholder skolebyggeri, men 17. august meldte Konservative ud, at skolebyggeriet burde genovervejes. I det endelige budgetforslag vælger partiet i stedet at foreslå at spare 35 millioner kroner på byggeriet.

- Situationen har ændret sig, og der skal en revurdering til, sagde han om pengene til skolebyggeriet.

Næsten ingen kommenterede forslaget. Steen Holm Iversen (LA) mente dog, at det ville betyde et "sekundabyggeri", men at han ikke ville afvise, at det kunne være nødvendigt.

Et budget i sparetider
Den 13. og 14. september skal byrådspolitikerne forhandle om et budget for 2019 samt de overordnede økonomiske linjer for 2020-2022.

Det bliver et stramt budget, hvor politikerne skal finde besparelser for 25 millioner kroner om året.

Tidligere artikler i serien:

29. august: LA: Drop udlandsture de næste to år.

30. august: Derfor forsvandt 100 millioner på en sommer.

31. august: Tema om administration.

1. september: Thorup vil stadig spare 125 millioner på administration.

4. september: Disse fem ting bør du vide om årets budgetforhandlinger.

Valgte forslaget med skolen

Lokallisten fortalte, at listen har lavet to forslag til budget. Et er med skolebyggeri, og det andet er uden. Gruppeformand Henrik Vej Kastrupsen fortalte, at der var interessant, hvor meget mere der var råd til i budgettet uden en skole, men Lokallisten valgte alligevel at indsende det andet forslag, da der stadig er flertal for skolebyggeriet.

Steen Holm Iversen (LA) gav tre grunde til, at han havde fundet penge til skolebyggeriet. Det er, at der nu er en forventning om, at byggeriet kommer, at det er en del af en større strukturændring, der er vedtaget, og at man ikke kan droppe skolebyggeriet uden at finde ud af, hvad der så skal ske med manglen på lokaler for specialklasserne.

125 millioner besparelse er ikke i spil

Tina Agergaard Hansen (DF) spurgte Lokallisten ind til sit valgkampsløfte om at spare 125 millioner kroner om året på administration.

Henrik Vej Kastrupsen svarede, at tallet stammer fra en sammenligning med Middelfart Kommune, men i Middelfart bliver der bogført anderledes, og derfor kan man ikke lave den sammenligning alligevel.

- Det er gået op for jer, at det, I udtalte jer om i valgkampen, havde I ikke alt for meget forstand på, sagde Holger Grumme (R) derefter.

Budgettet i Varde: Kritiske partier accepterer skolebyggeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce