Brødre stikker med nåle


Brødre stikker med nåle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VARDE: Der er ikke det mindste kineseri i den behandling, som brødrene Lars og Steen Sandrini tilbyder i deres klinik i Storegade i Varde, selv om de har taget ved lære af kineserne.

De er uddannede akupunktører og bruger nåle i deres behandling - en behandlingsform, som blandt andet tilskrives kineserne, og som går flere tusinde år tilbage.

Det var deres far, den italienske læge, Paolo Sandrini, der lancerede akupunkturen i Varde, da han etablerede en klinik i 1982. Han er nu 77 år og har stort set overladt tøjlerne til 30-årige Lars, der kom med i klinikken i 1991, og 23-årige Steen, der kom med i 1997.

[b]Lidt laserbehandling

</b>Tidligere ordnede Bikuben bankforretninger i bygningen i Storegade, men i dag er det migræne, psoriasis, ryglidelser, vægtproblemer og gigt, der bliver ordnet i lokalerne.

- Vi benytter os kun af akupunktur og lidt laserbehandling som supplement. Desuden bruger vi en del tid på at vejlede og snakke med patienterne. Vi lægger vægt på, at de har snakket med deres egen læge om de lidelser, de har, og når de kommer til os, gør vi meget ud af at snakke med dem om, hvordan de kommer videre, siger Steen Sandrini, der egentlig ikke havde planer om at følge i sin far og storebrors fodspor.

- Jeg ville være pilot, men jeg læste akupunktur sideløbende med HTX i Esbjerg og fandt ud af, at akupunktur var meget spændende. Jeg har derfor taget den fire-årige uddannelse med eksamen i fysiologi og anatomi, som kræves for at være godkendt af landsforeningen, siger Steen Sandrini, der også lever sine pilotdrømme ud. Han har taget certifikat til et lille privatfly.

- Derfor ved jeg, at jeg valgte rigtigt, da jeg valgte at blive akupunktør, siger Steen Sandrini, der kan konstatere, at den modstand, der tidligere var i sundhedsvæsnet mod akupunktur, nu er stærkt formindsket.

- Hver tredje læge i Sønderjyllands Amt bruger selv akupunktur, og også jordemødre har taget akupunkturen til sig. Vi har da også et godt samarbejde med mange læger, siger Steen Sandrini.

Sandrini Akupunktur I/S har gennem årene behandlet mange forskellige sygdomme og lidelser, og selv om akupunktur er alternativ behandling, vil Steen Sandrini helst ikke have sat det i bås med for eksempel healing og vaccusac.

- Der er ikke noget mystisk ved akupunktur. Ved muskelspændinger påvirker vi området, der er ramt, med nålene og får løst op for spændingerne, siger Steen Sandrini.

På klinikken behandles folk i alle aldre, lige fra børn på et par måneder til meget gamle mennesker. Det svinger meget, hvad folk kommer med, men hyppige gengangere er hudsygdomme, musearm, ryglidelser, nakkeproblemer, overvægt, et ønske om at stoppe med at ryge og for meget mavesyre.

Lars Sandrini arbejder også meget med sportsfolk og er via Team Danmark tilknyttet bokselandsholdet, ligesom han behandler flere professionelle boksere.

[b]Psoriasisbehandling

</b>Et andet speciale er behandling af psoriasis - en hudsygdom, som akupunktur ikke kan helbrede, men med nålenes hjælp kan hududslet reduceres meget.

Det kan Jens Jensen fra Esbjerg skrive under på.

- Jeg kommer på klinikken hver 14. dag, og det er helt tydeligt, at det hjælper. Jeg har døjet meget med psoriasis-gigt, men det gør jeg ikke mere, og min eksem er ikke nær så udbredt som tidligere, siger Jens Jensen, mens han slapper af med en bog på briksen, mens nålene i ørene arbejder.

Brødre stikker med nåle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce