Billum vil gerne have en friskole fra august 2017

Billum Børneby er nu én enhed igen.
Foto: John Randeris

Billum vil gerne have en friskole fra august 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På et borgermøde med cirka 85 mennesker torsdag aften var der opbakning til at åbne en friskole i Billum i august 2017. Og det er lige meget, hvad strukturdrøftelserne ender med.

BILLUM: Cirka 85 mennesker dukkede op til et borgermøde i Billum torsdag aften, og der er nu så godt som konsensus i byen om, at den ønsker folkeskolen og den kommunale børnehave nedlagt og erstattet med en friskole med tilhørende privat børnehave. Og det skal allerede være fra august 2017.

Det fortæller Martin Hansen, der er medlem af sogneforeningen, men også er i gruppen, der i over tre år har gjort klar til at kunne åbne en friskole, hvis folkeskolen lukker.

- Den model, vi har haft i skuffen, trak vi ud i går, siger han.

Det bemærkelsesværdige er, at det faktisk ikke er besluttet at lukke Billum Skole og Billum Børnehave. Der er en strukturproces i gang, og her vil det formentligt komme i spil at lukke skolen og børnehaven - men i så fald først i august 2018.

Men det er slet ikke afgørende, hvad den proces ender med. Byen vil gerne rykke nu, siger Martin Hansen. Han fortæller, at han og mange andre forældre er frustrerede over en række ting på skolen.

- Det er helt galt, siger han, der er sikker på, at en lokal bestyrelse kan drive skolen og børnehaven bedre.

Skolen er i dag en del af Blåvandshuk Skole, der har sin hovedafdeling i Oksbøl. I øjeblikket er der ingen afdelingsleder på Billum Skole, så al ledelse sidder i Oksbøl, hvilket også er en af de ting, som Martin Hansen kritiserer.

Læs mere på jv.dk/varde i løbet af i dag.

Billum vil gerne have en friskole fra august 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce