Bestyrelsen vil lukke konserveringen i Ølgod

Ledende konservator Michael Højlund Rasmussen med et sværd, der muligvis har været brugt i grevens fejde. Billedet er fra et åbent hus-arrangement i 2012
Foto: Arkivfoto: Chresten Bergh

Bestyrelsen vil lukke konserveringen i Ølgod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konserveringscenter Vest i Ølgod bliver med en vis sandsynlighed fusioneret med et konserveringscenter i Vejle om ganske få måneder. Og derefter lever konserveringscentret på lånt tid.

ØLGOD: Formentligt vælger to bestyrelser i december at lukke konserveringscenter Vest i Ølgod og samle konserveringen på Konserveringscentret i Vejle.

- Det tror jeg, der er ret stor sandsynlighed for, at vi gør, siger bestyrelsesformand Claus K. Jensen, der også er direktør for Museet for Varde By og Omegn.

En styregruppe er nedsat, og dens formål er at forberede en fusion. Claus K. Jensen siger, at der i øjeblikket er flertal i bestyrelsen for at lukke i Ølgod og samle i Vejle.

I styregruppen er blandt andre den ledende konservator i Ølgod, Michael Højlund Rasmussen.

- Det er en træls situation af være i, siger han.

- For vi må konstatere, at det går imod alle gode intentioner ikke at flytte alting østover. For det er reelt det, der kommer til at ske.

Både Claus K. Jensen og Michael Højlund Rasmussen fortæller dog, at det er det mest logiske at flytte alle aktiviteter til Vejle ved en fusion.

Billigst med én adresse

Museerne vil nemlig også gerne have billigere konservering ved en sammenlægning, og det kræver, at aktiviteterne samles på én adresse.

I Ølgod er konserveringscentret i lejede lokaler i en midtby uden udvidelsesmuligheder. I Vejle kan der godt udvides, og her ejer konserveringscentret sine lokaler.

- Som vestjyde kunne jeg rigtig godt tænke mig at holde fast i konserveringscentret i Ølgod, men de her halvandet års undersøgelser har gjort, at jeg tror, vi har svært ved det på den lange bane, siger Claus K. Jensen.

Fakta
Processen

En styregruppe arbejder for en fusion af konserveringscentrene i Ølgod og Vejle. Det har i længere tid været intentionen, at centret i Ølgod skal lukke, og den fortsættende adresse er i Vejle.

  • Målet er, at den endelige beslutning om en eventuel fusion tages i december.


  • Målet er en fusion per 1. januar 2017, men Ølgod-afdelingen lukker først et-to år efter.
Bestyrelsen vil lukke konserveringen i Ølgod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce