Ankestyrelsen: Vi rejser ikke sag mod Varde Kommune i Ho Bugt-sag

Varde Kommune har afsluttet visionsoplæg om Ho Bugt, hvor deltagerne her er på naturtur. Det handlede om boliger, og to politikere rejste sag i det, der hed Statsforvaltningen. Nu hedder det Ankestyrelsen, og den har sagt, at den ikke rejser en sag. Arkivfoto: Joan Anette Karlsen

Ankestyrelsen: Vi rejser ikke sag mod Varde Kommune i Ho Bugt-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen: Ankestyrelsen har nu afgjort en sag om Varde Kommune tilbage fra 2015. Og har givet Varde Kommune ret. Byrådspolitikerne Kjeld Anker Espersen (S) og Niels Christiansen (K) rejste sagen, fordi de mente, at kommunen havde handlet ulovligt, da den lavede et visionsoplæg.

Men ankestyrelsen vurderer, at der ikke er tilstrækkeligt bevis for at antage, at kommunen har handlet ulovligt. Og Ankestyrelsen rejser dermed ikke en tilsynssag.

Det handler om en beslutning truffet i byrådet den 6. oktober 2015. Et visionsoplæg om boliger ved Ho Bugt var på dagsorden, og mens Venstre og DF stemte ja til at arbejde videre med et visionsoplæg, stemte blandt andre de to herrer imod.

De mente, at visionsoplægget skulle anvendes til at påvirke den nationale, politiske debat og fremme en ændring af planloven. De har også skrevet, at der ikke var skrevet de nødvendige notater på sagen, og at fremstillingen af sagen i udvalget ikke var dækkende.

Ankestyrelsen fører tilsyn med, at kommunerne overholder den lovgivning, der særligt gælder for offentlige myndigheder. Den skriver i afgørelsen:

"Ankestyrelsen har gennemgået sagen og har besluttet ikke at rejse en tilsynssag, da vi ikke finder grundlag for at antage, at en nærmere undersøgelse af sagen vil føre til en konstatering af, at Varde Kommune har overtrådt den lovgivning, som Ankestyrelsen påser overholdelsen af."

Der står senere:

"Som det fremgår ovenfor har byrådet på mødet den 6. oktober 2015 truffet beslutning om at godkende, at der arbejdes videre med et visionsoplæg til etablering af et nyt boligområde ved Ho Bugt i Varde Kommune. Byrådet har efter Ankestyrelsens opfattelse ikke herved taget stilling til eller støttet landspolitiske anliggender."

Mens sagen har ligget i Ankestyrelsen, er oplægget færdigt. Det blev det tilbage i september 2016. Ankestyrelsen beklager i afgørelsen også den lange sagsbehandlingstid.

Ankestyrelsen: Vi rejser ikke sag mod Varde Kommune i Ho Bugt-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce