Sverige nægter at blande sig i fængslet USA-rappers sag

Den svenske statsminister, Stefan Löfven, siger i en udtalelse til USA's præsident, Donald Trump, at den svenske regering hverken kan eller vil forsøge at påvirke anklagere eller domstole i en sag, hvor en amerikansk rapper sidder fængslet for at deltage i et overfald 30. juni i Stockholm. ASAP Rocky, som rapperen kalder sig, nægter sig skyldig.

Sverige nægter at blande sig i fængslet USA-rappers sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den svenske statsminister hjælper ikke i sag om den amerikanske rapper A$AP Rocky, der er fængslet i Sverige.

Den amerikanske rapper A$AP Rocky, som sidder varetægtsfængslet i Sverige, får ingen særbehandling trods sin stjernestatus i det internationale musikmiljø.

Det oplyser den svenske statsminister, Stefan Löfven, i en udtalelse lørdag. Her tydeliggør han, at "alle er lige for loven, selv besøgende fra andre lande".

- Den svenske regering hverken kan eller vil forsøge at påvirke anklagere eller domstole, siger han i udtalelsen ifølge den svenske avis Expressen.

USA's præsident, Donald Trump, er ellers personligt gået ind i sagen om at få musikeren frigivet. Men det kommer tilsyneladende ikke til at spille en rolle for rapstjernen, at han har en præsident i ryggen.

- Jeg kan forstå, at præsident Trump er personligt interesseret i en af de tilbageholdte amerikanere. Han har givet udtryk for, at han gerne vil tage en samtale om det, og det er selvfølgelig positivt, siger Löfven.

A$AP Rocky, hvis borgerlige navn er Rakim Mayers, blev anholdt kort efter midnat 3. juli. Det skyldes, at han angiveligt var med i et gadeslagsmål i den svenske hovedstad 30. juni.

Den 30-årige rapper sigtes for overfald, og fredag forlængede byretten i Stockholm hans varetægtsfængsling med en uge, indtil 25. juli.

A$AP Rockys advokat, Slobodan Jovicic, har sagt, at hans klient handlede i selvforsvar.

Sagen har fået stor opmærksomhed, og flere store amerikanske og canadiske musikere opfordrede Trump til at gå ind i sagen.

Det gælder blandt andre Kanye West og hans kone, Kim Kardashian West, mens Post Malone, Justin Bieber, Nicki Minaj og Frank Ocean har udtrykt offentlig støtte til den fængslede rapper.

Sverige nægter at blande sig i fængslet USA-rappers sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce