Russisk våbenproducent lancerer ny elektrisk bil

Den russiske våbenproducent Kalashnikov har lanceret en ny elbil, som er inspireret af en sjælden 1970-model, men som har ny teknologi, der skal konkurrere med Elon Musks Tesla.

Russisk våbenproducent lancerer ny elektrisk bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Våbenproducenten Kalashnikov udvikler eget koncept for en elektrisk superbil, der skal konkurrere med Tesla.

Den russiske våbenproducent har lanceret en ny elbil, som er inspireret af en sjælden 1970-model, men som har ny teknologi, der skal konkurrere med Elon Musks Tesla.

Kalashnikov, som er kendt for maskinpistolen AK-47, har præsenteret den nye retro-models prototype, CV-1, på en af forsvarets udstillinger uden for Moskva.

Bilens design er inspireret af en gammel sovjetisk model, som blev udviklet i 1970'erne, og som fik navnet "Izh-Kombi," skriver Kalashnikov på koncernens hjemmeside.

Holdingselskabet Kalashnikov Concern siger, at det har udviklet nogle stærke elementer til den nye "elektriske superbil" - blandt andet "en revolutionær inverter", som omformer jævnstrøm til vekselstrøm.

- Vi udvikler vort eget koncept for en elektrisk superbil, som er baseret på adskillige dele fra koncernens originale system, siger firmaet i dets pressemateriale.

- Denne teknologi vil placere os i samme liga som globale elbilproducenter som Tesla og gør os til deres konkurrent, hedder det videre med tilføjelsen:

- Vi har i udviklingen af vort koncept ladet os inspirere af de erfaringer, som ledende producenter på det globale marked har gjort.

Koncernen Kalashnikov har længe forsøgt at udvide dets brand - blandt andet ved lancere tøj og andre civile forbrugsgoder fra paraplyer til mobiltelefoncovers.

Flere har givet udtryk for skepsis på selskabets officielle Facebookside.

- Jeres kampvogn er alletiders, men det er bedst, hvis I holder jer fra biler, skriver en bruger.

Der er ikke offentliggjort oplysninger om prisen på det nye køretøj.

Russisk våbenproducent lancerer ny elektrisk bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce