Kvinden bag anklager mod dommer i USA vil forklare sig

Formand for retsudvalget i Senatet, Chuck Grassley(tv.), forhandler ifølge flere amerikanske medier med Christine Blasey Ford om, hvornår hun vil afgive forklaring for udvalget om hendes anklager mod manden til højre, Brett Kavanaugh, som ifølge Ford forsøgte at voldtage hende i 1980'erne.

Kvinden bag anklager mod dommer i USA vil forklare sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christine Blasey Ford vil fortælle Senatets retsudvalg om sine anklager mod højesteretskandidat Kavanaugh.

Sagaen om Brett Kavanaughs nominering til den ledige post som dommer ved den amerikanske højesteret ser ud til at få et eksplosivt kapitel mere.

Lørdag oplyser advokaterne for Christine Blasey Ford, der har anklaget Brett Kavanaugh for at forsøge at voldtage hende for flere årtier siden, at Ford accepterer en invitation til at afgive forklaring for Senatets retsudvalg.

- Professor Ford accepterer udvalgets anmodning om at give en førstehåndsberetning om Brett Kavanaughs seksuelle forseelse, siger Debra Katz og Lisa Banks i en udtalelse.

- Vi håber, at vi kan nå en aftale om vilkårene.

Brett Kavanaugh nægter kategorisk anklagerne. Det gør den ven af Kavanaugh, som ifølge Ford hjalp til med overgrebet, også.

Retsudvalget i Senatet står for høringer af potentielle højesteretsdommere. Efter udvalgets behandling skal hele Senatet stemme om, hvorvidt en dommer kan godkendes til en plads på ubestemt tid som dommer ved højesteret.

Det står dog ikke klart, hvorvidt der er en aftale på plads om vilkårene for Fords optræden. CNN oplyser, at der stadig forhandles om, hvornår det skal ske. Ford ønsker ifølge Fox News at afgive forklaring torsdag.

Anklagerne fra Christine Blasey Ford har sat hele processen med at få godkendt Brett Kavanaugh på pause. Tidligere var det planen, at retsudvalget skulle genoptage processen og stemme mandag. Det er uklart, om det kommer til at ske.

I beskeden fra Christine Blasey Fords advokat står blot, at hun ønsker at afgive forklaring "i næste uge".

Det Hvide Hus har gentaget opbakningen til Brett Kavanaugh. Præsident Donald Trump har på Twitter efterlyst, at Ford fremlægger en politianmeldelse af angrebet fra dengang.

I retsudvalget er demokrater og republikanere uenige om, hvordan anklagerne bør behandles.

Republikanerne vil have afholdt en høring med Ford hurtigst muligt og skride til afstemning. Demokraterne ønsker mere tid til at undersøge anklagerne.

Oveni den store betydning af at besætte en plads i højesteret føjer det kommende midtvejsvalg til presset på begge sider.

Kvinden bag anklager mod dommer i USA vil forklare sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce