Enrico Letta er ny premierminister i Italien


Enrico Letta er ny premierminister i Italien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Præsident Napolitano har udpeget centrumvenstrepolitikeren Enrico Letta til at danne regering.

ITALIEN: Den 46-årige centrumvenstrepolitiker Enrico Letta er udpeget som ny premierminister i Italien, skriver Reuters.

Præsident Napolitano har således bedt næstformanden i landets Demokratiske Parti om at forsøge at danne en regering, noget, der ikke har været muligt, siden italienerne gik til valg for to måneder siden.

Det er ventet, at han hurtigt vil vælge en gruppe ministre både blandt politikere og teknokrater under vejledning af Napolitano. Præsidenten blev således genvalgt i sidste uge og gik modvilligt med til at tage en periode til. Efterfølgende trådte den daværende centrumvenstreleder, Pier Luigi Bersani, tilbage. Han havde således opfordret til, at tidligere premierminister Romano Prodi blev valgt som præsident.

Den italienske præsident er fortrinsvist en ceremoniel figur, men spiller dog en nøglerolle ved regeringsdannelser. Gennem de seneste måneder har Napolitano forgæves forsøgt at få de konkurrerende koalitioner i det nye parlament til at danne en bred regering, men uden held.

Nu er det så op til Enrico Letta at forsøge at få Italien ud af det politiske dødvande. Han betragtes som et moderat medlem af centrumvenstrepartiet og skulle derfor være spiselig for højrefløjen. Ifølge Reuters er Letta »overrasket« over nomineringen og »føler det dybe ansvar på sine skuldre.«

Tidligere premierminister Giuliano Amato skal egentlig have været Napolitanos foretrukne kandidat, men valget af Letta tyder ifølge Reuters på, at han har valgt en mere politisk figur, der afspejler en generel ændring i italiensk politik. 46-årige Letta er således, i modsætning til 74-årige Amato, valgt til parlamentet. Han taler desuden flydende engelsk. Han bliver den næstyngste premierminister i landets historie og som pro-europæer ventes han at blive hilst velkommen af udenlandske regeringer og markeder.

Den nye regering vil fortrinsvist blive støttet af Lettas eget parti og af tidligere premierminister Silvio Berlusconis centrumhøjreparti, der ellers endnu ikke har kunnet nå til enighed om at danne en regering.

Enrico Letta er ny premierminister i Italien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce