ECB-chef varsler mulige lempelser af pengepolitikken

Den snart afgående chef for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, gør måske klar til igen at lade rentebazookaen, lyder det fra Sydbank-analytiker efter tirsdagens tale.

ECB-chef varsler mulige lempelser af pengepolitikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Europæiske Centralbank frygter, at inflationen falder og åbner for lempelse af sin pengepolitik.

Den Europæiske Centralbank (ECB) kan få behov for at lempe sin pengepolitik yderligere, hvis ikke de økonomiske udsigter bedres.

Det er budskabet fra ECB-chef Mario Draghi tirsdag.

Draghi siger ifølge Bloomberg News, at rentenedsættelser og yderligere kvantitative lempelser, hvilket som regel dækker over centralbankens opkøb af værdipapirer, er en del af den værktøjskasse, der kan tages i brug.

Således har ECB plads til yderligere opkøb af aktiver, siger Draghi.

I forhold til vækstudsigterne, så peger risikobilledet stadig mest mod, at væksten skuffer, og den seneste tid har eksporten og især fremstillingsindustrien været tynget.

- I fraværet af en bedring, og en tilbagevenden af inflationen til et bæredygtigt niveau i overensstemmelse med vores målsætning, vil yderligere stimuli være påkrævet, siger Draghi ifølge Bloomberg News.

En faldende inflation er farlig for ECB-toppen. Det forklarer Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker ved Sydbank.

- Inflationsforventningerne risikerer at bide sig fast på alt for lave niveauer.

- Lave inflationsforventninger kan på den måde blive selvforstærkende, hvis de lave inflationsforventninger skaber en forventning om fremtidig lav inflation. Derfor tager ECB udviklingen alvorligt, siger han.

På valutamarkedet er euro blevet svækket til 1,1190 dollar fra et niveau på omkring 1,1240 dollar inden Draghis tale.

Den tiårige danske rente er faldet lige over tre basispoint til minus 0,25 procent. Det vil være bundrekord, hvis niveauet holder resten af tirsdagen.

Mario Draghis meldinger er faldet på ECB's årlige topmøde om pengepolitik i den portugisiske by Sintra.

ECB-chef varsler mulige lempelser af pengepolitikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce