Vejle-socialdemokrat stadig imod motorvej øst om Billund - borgmester vil vente og se

Om en eventuel ny motorvej skal gå vest eller øst om Billund har været et af de helt store stridspunkter i debatten. Søren Peschardt (S) er imod den østlige linjeføring, mens Jens Ejner Christensen (V) vil vente med at tage stilling, til han kender udfaldet af VVM-undersøgelsen af de tre linjeforslag. Kort: Vejdirektoratet

Vejle-socialdemokrat stadig imod motorvej øst om Billund - borgmester vil vente og se

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle-borgmester Jens Ejner Christensen og oppositionens leder, Søren Peschardt, fastholder begge deres indstilling til motorvejsprojektet, efter flere detaljer om den mulige placering er blevet offentliggjort.

Vandel/Randbøl: Vejdirektoratet offentliggjorde for nyligt et interaktivt kort, som giver det hidtil mest detaljerede indblik i, hvor en eventuel ny midtjysk motorvej kan komme til at ligge.

Kortet viser én mulig linjeføring, der går vest om Billund og to, der drejer øst om på hver sin side af Vandel, men det ændrer hverken på, hvordan Vejle-borgmester Jens Ejner Christensen (V) eller Søren Peschardt (S) forholder sig til projektet.

- Jeg har den samme holdning, som jeg altid har haft, og det er, at vi skal afvente VVM-redegørelsen, før vi tager stilling til, hvilken linjeføring, der er bedst, siger Jens Ejner Christensen.

Han holder derved alle muligheder åbne. Også de, der sender motorvejen øst om Billlund og gennem naturområder, som mange lokale i øjeblikket kæmper for at skåne.

- Det er vanskeligt at gradbøje natur. Der kan jo også være flot natur vest om Billund, som borgerne der er glade for, og jeg vil holde mig fra at vurdere, om noget natur er bedre end andet, siger borgmesteren.

Ny midtjysk motorvej
Forslaget om en ny motorvej fra Haderslev til Hobro stammer fra den tværpolitiske Hærvejskomité.

Motorvejen er tænkt til at skulle aflaste E45 og skabe vækst i store dele af Jylland.Vejdirektoratet er i gang med at undersøge muligheden for at anlægge en sådan motorvej. Undersøgelsen består af en forundersøgelse af strækningen Hobro-Viborg-Give og VVM-undersøgelse af strækningen Give-Haderslev.Vejdirektoratets arbejde forventes at være afsluttet i 2019. Herefter skal Folketingets medlemmer tage stilling til projektet.

Peschardt peger på vestlig rute

Oppositionens frontfigur, Søren Peschardt (S), behøver ikke en færdig VVM-redegørelse for at pege på sin foretrukne linjeføring.

- En motorvej vest om Billund er stadig den bedste løsning, og på det nye kort virker det som det vil være en endnu mindre omvej fra E45 end tidligere, siger Søren Peschardt.

Under den debat, som projektet har affødt, har et argument mod den vestlige rute været, at motorvejen i så fald ikke vil aflaste E45 tilstrækkeligt, men det tror Søren Peschardt ikke på.

- E45 sander til i trafik, det ved enhver, der er vant til at køre på strækningen. Derfor tror jeg bestemt, folk vil bruge den nye motorvej i stedet, og vi kan også med intelligent skiltning sørge for at lede dem derhen, siger han.

Samtidig vil det beskytte naturen i Vejle og Egtved Ådal, hvilket længe har været en mærkesag for den socialdemokratiske leder, og sådan er det stadig.

- Min bekymring for naturen i forhold til det her projekt står stærkere end nogensinde, slår han fast.

Vejle-socialdemokrat stadig imod motorvej øst om Billund - borgmester vil vente og se

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce