Store spillere var inde over Shell-transaktion - Dansk Olieselskab fortsætter

Der kommer ikke nyt logo på tankene på Egeskovvej, selv om Dansk Olieselskab i september 2016 lagde salgsprisen på 500 mio. kr. kontant på bordet. Foto: Peter Leth-Larsen

Store spillere var inde over Shell-transaktion - Dansk Olieselskab fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Novo Holding, Goldmann Sachs og Nordea var inde over købet af Dansk Shell A/S - Vækstfonden blev også spurgt, men var ikke med til slut.

Fredericia: Fredericia: Det var både amerikanske Goldman Sachs, Novo Holding og Nordea, der var inde over transaktionen omkring Dansk Olieselskabs køb af Dansk Shell A/S.

En handel som tirsdag blev opgivet. Det bekræfter direktør for Dansk Olieselskab Tommy Frank, som tirsdag måtte konstatere, at hans selskab ikke kommer til at overtage Shell Raffinaderiet i Fredericia og de øvrige aktiviteter i Dansk Shell A/S.

- Det er korrekt, at alle partnere var inde over transaktionen, og at der var committed finansering, bekræfter Tommy Frank overfor Fredericia Dagblad.

Finansieringen var således betinget af, at Dansk Olieselskab rent faktisk overtog aktiviteterne i Dansk Shell A/S og dermed raffinaderiet.

Vækstfonden var også inde over drøftelserne om købet af Shell, men ikke med til slut.

- Vi kigger på flere tusinde sager om året, og vi har også været i dialog med folkene bag Dansk Olieselskab. Men vi har ikke givet tilsagn om finansiering, siger Chef for Kommunikation og CSR Peter Bruun fra Vækstfonden.

Hvem fik overskuddet?

Tommy Frank slår fast, at Dansk Olieselskab den 9. september 2016 lagde salgssummen kontant på bordet til Shell.

- Når I har betalt, er der så et muligt erstatsningsansvar for, at salget nu trækkes tilbage?

- Jeg kan af juridiske grunde ikke kommentere på det, da vi har en fortrolighedserklæring med Shell, svarer Tommy Frank, som til gengæld fastslår, at Dansk Olieselskab fortsætter, selvom overtagelsen af Dansk Shell ikke bliver gennemført.

Heller ikke Shell vil kommentere på, om der er et økonomisk mellemværende med Dansk Olieselskab, efter salget er blevet afvist.

Ifølge avisens oplysninger har Dansk Olieselskab stået for økonomien i Dansk Shell A/S, siden pengene blev lagt på bordet i september 2016.

Det er ikke muligt at se regnskabsresultatet for raffinaderiet i 2017, men det har angiveligt været et godt år.

Når Dansk Olieselskab har stået for økonomien, betyder det, at de har indkasseret overskuddet, eller er det delt mellem selskabet og Shell?

- Det kan vi ikke kommentere på, lyder det fra pressechef ved Shell Raffinaderiet Torben Sørensen.

Heller ikke bestyrelsesformand for Dansk Olieselskab Peter Møller Lassen ønsker at kommentere på de økonomiske sammenhænge mellem Shell og hans selskab.

Artiklen er blevet opdateret. I en tidligere udgave af artiklen fremgik, at Vækstfonden var inde over transaktionen, men det afviser fonden.

Købesummen er betalt kontant til Shell sidste år d. 09.09.16.
Direktør for Dansk Olieselskab Tommy Frank

Store spillere var inde over Shell-transaktion - Dansk Olieselskab fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce