Snekaos rammer Vejle-elever: Er strandet på vej til varmt ferieparadis

De sidste 40 af Vejle Idrætsefterskoles 160 elever forsøger at slå tiden ihjel på skolen. De skulle være fløjet fra Billund til Tanzania via Amsterdam mandag formiddag, men de ved endnu ikke, hvornår de kommer af sted. Foto: Frank Rasmussen

Snekaos rammer Vejle-elever: Er strandet på vej til varmt ferieparadis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

172 elever og lærere fra Vejle Idrætsefterskole skulle på længe planlagt tur til Zanzibar - halvdelen er strandet i Kastrup Lufthavn og på skolen i Nørreskoven.

Vejle: Kraftigt snefald har lammet flere af Europas store lufthavne, blandt andet i Amsterdam og Frankfurt.

Det sker på en dag, hvor Vejle Idrætsefterskole har sendt 160 elever og 12 lærere på vej mod det eksotiske rejsemål Zanzibar, der ligger ud for Tanzanias kyst.

Men kun halvdelen af skolens elever er godt på vej til at nå frem til deres destination, mens den anden halvdel er strandet.

40 elever sad i formiddags stadig i Københavns Lufthavn og ventede på fly, mens de sidste 40 stadig sidder tilbage på efterskolen i Nørreskoven.

For at få flybilletter til alle skolens elever, valgte skolen at dele truppen op i fire grupper på hver 40 elever, og de to første grupper rejste fra henholdsvis Billund og Kastrup søndag. De havde ingen problemer med at mellemlande i Amsterdam.

Det har de to grupper, der skulle rejse i dag, til gengæld. 

Efter omstændighederne er deres humør godt, men det stresser dem, at vi ikke ved, om de kommer af sted i dag, i morgen eller en tredje dag.
Frank Rasmussen, forstander

Slår tiden ihjel på skolen

- De første to grupper er lige nu ved at sejle det sidste stykke fra fastlandet og ud til Zanzibar. Gruppen, der skulle flyve fra Kastrup klokken seks i morges, tog fra Vejle Banegård i aftes klokken 22. De syv af dem nu har fået billet med Turkish Airlines og fløj til Tanzania via Istanbul klokken 10.30 i dag, mens de resterende 22 sidder i Kastrup og venter. De har fået pladser på et fly i aften klokken 22.15 via Istanbul, hvor der ikke er sneproblemer, fortæller efterskolens forstander, Frank Rasmussen.

Den sidste store elevgruppe, der skulle være fløjet fra Billund til i første omgang Amsterdam i dag, sidder tilbage på skolen. For denne gruppe har skolen endnu ikke fundet en løsning.

- Vi har valgt, at de skal blive på skolen, for det er lidt lettere at få tiden til at gå end i Billund Lufthavn. Efter omstændighederne er deres humør godt, men det stresser dem, at vi ikke ved, om de kommer af sted i dag, i morgen eller en tredje dag. I Kastrup må de sidste også vente længe, men de ved trods alt, at de kommer af sted, fortæller forstanderen.

To lærere per 40 elever

Udfordringen er, at der ikke afgår så mange fly fra Billund som fra Kastrup, og at der skal skaffes nye sæder til 40 elever der skal sendes af sted i én eller højst to grupper.

- En af vores mest berejste lærere, Brian Blesner, tog ud i Billund Lufthavn i morges klokken 6, og sammen med Killroy (rejsebureau, red.) arbejder de på, at finde en løsning. Vi kan ikke dele de sidste 40 op i mere end to grupper, da skolen har den politik, at vi ikke sender elever af sted uden lærere, fortæller Frank Rasmussen.

Kørte selv i snekaos

Da snekaosset i Amsterdam er en såkaldt force majeure-situation, får hverken skolen eller eleverne nogen kompensation for den lange ventetid. Der er heller ingen erstatning at hente fra rejseforsikringsselskabet, når snemasser er årsag til problemerne.

- I går kørte jeg selv fra Wagrein i Østrig, hvor jeg havde familien med på en kort skiferie. Fra München og hele vejen hjem kørte vi i ét stort snekaos. Det væltede ned med sne, og jeg tænkte, om det mon ville give problemer for vores elever. Det troede jeg ikke, for der skal virkeligt meget til at lukke lufthavne, fortæller Frank Rasmussen.

Snekaos rammer Vejle-elever: Er strandet på vej til varmt ferieparadis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce