Skole gik ud med grundig information for at tackle frygt for tuberkulose

Skoleleder på Søndermarksskolen, Anne-Mette Binder har sørget for at informere skole og forældre grundigt, da en elev på skolen i december blev ramt af tuberkulose. Arkivfoto.

Skole gik ud med grundig information for at tackle frygt for tuberkulose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I december blev en dreng på Søndermarksskolen i Vejle syg med tuberkulose og for skoleleder Anne-Mette Binder var god kommunikation til elever og forældre afgørende for at undgå rygter og ubegrundet frygt for smittefare.

I december blev tre børn i en familie i Vejle ramt at tuberkulose, og en af de tre børn går i 7. klasse på Søndermarksskolen.

Efter juleferien var han rask nok til at vende tilbage til undervisningen og sine klassekammerater. Drengens mor, Pitsi Cortzen har været bange for, at sygdommen skulle påvirke drengens sociale liv i skolen, og om de andre elever ville undgå ham, fordi han har haft en alvorlig sygdom, som også kan smitte. Men det kan skoleleder Anne-Mette Binder forsikre hende om ikke er tilfældet.

- Så snart vi fandt ud af, at han var syg, sendte vi en besked ud til alle forældre på skolen, hvor vi forklarede dem om situationen, og gjorde meget ud af at fortælle, hvad sygdommen er for en størrelse, fortæller Anne-Mette Binder.

For Anne-Mette Binder var det vigtigt, at alle parter var sat godt ind i sagen, så man undgik misforstået frygt.

Glad for at være tilbage

Da drengen i januar vendte tilbage til Søndermarksskolen, var Anne-Mette Binder og skolens lærere ekstra opmærksom på ham og de kunne hurtigt konkludere, at han var glad for at være tilbage. Og negative oplevelser har skolen slet ikke oplevet.

- Det er min vurdering, at alt er gået godt, siden han kom tilbage. Vi har igen sendt information ud, hvor vi forklarer, at der ikke er nogen grund til bekymring i forhold til smittefare, siger hun.

Ved at infomere åbent og grundigt fra starten, har skolen undgået rygter, mobning og myter om sygdommen og den syge dreng.

- Jeg ønsker ikke at moren til drengen skal være bekymret, for vi skal nok gribe ind, hvis noget ikke er som det burde, siger Anne-Mette Binder.

Skole gik ud med grundig information for at tackle frygt for tuberkulose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce