Regionsrådet stemmer for en jernbanelinje via Jelling til Billund

Gitte Frederiksen vil hellere bruge 50 millioner kroner på flere busafgange i landdistrikterne end til at dække underskuddet på en jernbane til Billund. Arkivfoto: Torben Glyum

Regionsrådet stemmer for en jernbanelinje via Jelling til Billund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gitte Frederiksen (V) undlod at stemme for regionsrådets høringssvar, der anbefaler at en ny jernbane fra Vejle til Billund går over Jelling. Hun har allerede i Vejles byråd stemt for en Gadbjergløsning. Den vil flere regionspolitikere ifølge hende også arbejde for.

Give: Der er gået rod i Region Syddanmarks behandling af den eventuelle jernbaneforbindelse mellem Vejle og Billund.

På mødet i regionsrådet mandag behandlede rådet således et høringssvar om jernbanen, godt en uge efter høringsfristen udløb. Forvaltningen havde af den grund allerede sendt et høringssvar, der altså ikke var politisk færdigbehandlet.

Det blev det i går, men ikke uden krusninger på overfladen. Således valgte venstrekvinden Gitte Frederiksen fra Bredsten at undlade stemme for regionens indstilling.

- Det er noget rod og jeg synes ikke, den har været behandlet ordentligt. Høringssvaret anbefaler en linjeføring direkte fra Jelling til Gadbjerg og det kan jeg ikke stemme for. I byrådet i Vejle har jeg jo stemt for en løsning via Gadbjerg, og jeg kan ikke stemme for to forskellige forslag, forklarer Gitte Frederiksen.

At hun undlod at stemme betød dog ikke det store for forslaget. Det blev vedtaget af et næsten enigt regionsråd. Men dermed er det sidste punktum ikke sat i sagen.

Jeg så hellere, de 50 millioner kroner banen koster i drift om året, blev brugt på flere og bedre busafgange i landområderne. Så undgår man også at ødelægge to landsbyer.
Gitte Frederiksen

Nu er det op til landspolitikerne

Gitte Frederiksen mener, der er blevet kørt en alt for lukket proces i regionen. Den politiske behandling har været stort set fraværende.

- Men jeg er glad for, at flere partier har tilkendegivet, at de vil arbejde videre med Gadbjergløsningen, efter at de nu de seneste dage har fået mere indsigt i linjeføringen. Det arbejde vil blive flyttet over til påvirkning af landspolitikerne, da de skal vælge fra eller til med linjeføringer, siger Gitte Frederiksen.

Høringssvaret fra regionen er dog ikke hverken fuld af roser eller tilfredshed med udspillene fra Banedanmark. I sagsfremstillingen til høringssvaret hedder det blandt andet:

- Det anbefales at vælge en linjeføring med kort rejsetid (Jelling Nord eller Jelling Syd). Desuden peges på, at der er risiko for, at en optimal løsning ikke er fundet, og der er kritik af, at der ikke er fundet en løsning i forhold til konsekvenserne af, at den ensporede bane gennem Grejsdalen (Vejle-Jelling) begrænser kapaciteten - også på banen mellem Vejle og Herning.

Regionsrådet stemmer for en jernbanelinje via Jelling til Billund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce