Nu kan du søge job på Googles ny datacenter i Taulov: Erfaring er ikke et krav

Rammen om de kommende servere i datacentret er kommet på plads og rejser sig højt på grunden i Prinsessens Kvarter. Foto: Peter Leth-Larsen

Nu kan du søge job på Googles ny datacenter i Taulov: Erfaring er ikke et krav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folk med tekniske uddannelser er i søgelyset hos Google i Taulov, selv om der er halvandet år til, at det store datacenter skal være operationsklart. Og det er ikke nødvendigt med dataerfaring, siger chef på anlægget Arni Johnsson. Kvindelige ansøgere er yderst velkomne.

Taulov: Googles mega-datacenter i Taulov vil meget gerne have lokale ansøgere, og det er ikke et krav, at man har erfaring fra datacentre.

De første jobopslag til faste job er dukket op på jobsiderne. Aktuelt er der tre tekniske stillinger, som skal besættes, og chef for datacentret Arni Jonsson håber på interessante bud.

- Jeg er stødt på, at man tror, at et job i dataindustrien kræver en særlig kvalifikation, men sådan er det ikke. Man kan typisk komme fra et job i procesindustrien, som eksempelvis bryggerier eller andre virksomheder af den type, siger Arni Jonsson.

Han er på jagt efter tekniske fagfolk med forskellige kvalifikationer. Blandt andet skal han bruge en ingeniør, som har forstand på spildevand.

- I forhold til køling af datacentret arbejder vi på forskellige løsninger. Vi drøfter blandt andet løsninger med Fredericia Spildevand og Energi. I forbindelse med den indsats, søger vi en person, der har erfaring fra vandbehandling, siger Arni Jonsson.

Jeg er stødt ind i, at folk tror, at man skal erfaring fra dataindustrien for at kunne få job her. Det er bestemt ikke et krav.
Arni Jonsson, chef for Googles datacenter i DanmarkC

Interesse for job

Der har allerede været interesse for at blive en del af Google-holdet i Taulov, og Arni Jonsson er glad for interessen.

- Vi går i gang med at finde de rette folk nu, og så vil de skulle gennem en rækker kurser og efteruddannelse, så de bliver klædt på til de specifikke job, siger Arni Jonsson.

Alle job kræver, at man kan begå sig på engelsk, og et af jobbene har det specifikke krav - at man er certificeret til at arbejde i områder med højspænding.

Arni Jonsson håber, at de første ansættelser kan ske inden længe, selv om der er halvandet år til, at datacentret skal i drift.

- Vi har et omfattende efteruddannelsesprogram, som bl.a. foregår i udlandet, hvor vi har datacentre i drift, så det er ikke for tidligt, at vi får sat holdet, vurderer Arni Jonsson.

Google rejser sig

Mens der er sat gang i ansættelsen af folk til de blivende stillinger på datacentret, så er der travlt med at få de fysiske rammer på plads. Google-byggepladsen vokser sig stadig større og er gået i vejret.

- Vi er ikke stødt på overraskelser, så vi følger tidsplanen, siger Arni Jonsson.

Ved siden af arbejdet med at rejse det store serveranlæg, er Arni Jonsson også i kontakt med Fredericia Maskinmesterskole om et kommende samarbejde med de studerende.

- Vi vil meget være en aktiv del i det område, vi etablerer os i, så det ser vi frem til at få på plads, når vi kommer lidt længere hen i processen, siger Arni Jonsson, som med sin islandske baggrund også arbejder på at få sit danske endnu bedre på plads.

- Jeg gør, hvad jeg kan, men når arbejdsproget er engelsk, kniber det desværre lidt med at få det trænet godt nok. Det går meget bedre for min kone, griner Arni Jonsson.

Nu kan du søge job på Googles ny datacenter i Taulov: Erfaring er ikke et krav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce