Vi bruger cookies!

jv.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.jv.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Kokkererer og leverer 10.000 hovedretter om ugen til hele egnen

Sådan lægger Ulla Pold og maskinen låg på bakker med kølemad. Henry Kahl har spist mad fra Elbokøkkenet i fem år. Foto: Steen Højgaard

Kokkererer og leverer 10.000 hovedretter om ugen til hele egnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elbokøkkenet i Taulov ejes af flere kommuner og leverer hver uge 10.000 hovedretter til plejehjem og folk, der bor hjemme. Deres adresser er i Fredericia, Kolding, Haderslev og Middelfart kommuner. Lørdag var der åben køkken i Taulov.

Taulov/Fredericia: Eva Nielsen er udlært køkkenleder og har lavet mad siden 1972.

Hun er ansat i en kantine og bor tæt ved Elbokøkkenet i Taulov. Det er et større køkken med 22 ansatte, der hver uge tilbereder 10.000 hovedretter og 5.000 såkaldte biretter.

Maden spises af folk, som bor hjemme eller på plejecentre i kommunerne Fredericia, Kolding, Haderslev eller Middelfart. Køkkenet ejes af kommunerne og er blevet opdateret til et supermoderne og funktionelt storkøkken. Sådan beskrives det i annonce for lørdagens åbent hus.

- Jeg går jo tit forbi Elbokøkkenet og efter at have set det, vil jeg sige, at det jo er meget industrialiseret. Men det er klart, at sådan må det være, når man skal lave mad i så store mængder. Det kan ikke være anderledes, og det er spændende at se, siger Eva Nielsen, der er vant til at lave mad til 100 ad gangen.

I Elbokøkkenet er det udelukkende varm mad, desserter eller forretter, man laver. Smørrebrød begiver man sig ikke af med.

Kontakt
ElbokøkkenetTingvejen 31, Taulov

7000 Fredericia

info@elbokoekkenet.dk

www.elbokøkkenet.dk

Dagligt emne

Blandt de besøgende er også 82-årige Henry Kahl, der bor i Taulov med sin kone Anne Marie Kahl.

Hun er ikke så rask, så han besøger Elbokøkkenet alene.

- Vi har fået mad herfra i cirka fem år. Vi er meget glade for maden, vi får herfra. Vi er faktisk utrolig tilfredse og taler om det dagligt, min kone og jeg, fortæller han og smiler.

Ved siden af står ernæringsassistent Ulla Pold, og de to har netop fået en god og munter snak om maskinen, hvor hun lægger låg på bakkerne med nedkølet mad.

Forældre-besøg

Ernæringsassistent Susanne Hjortkær viser også rundt. Hun fortæller et ældre ægtepar om sovse-nedkøleren.

Det er hendes forældre Hanne og Ejner Jensen, hun viser rundt. De bor også i Erritsø.

- Det er et fantastisk køkken. Vi var her for mange år siden, da Susanne blev ansat. Siden har vi ikke set det. Her er så mange hjælpemidler, konstaterer Hanne Jensen og ser sig rundt i lokalerne, hvor røremaskiner, transportbånd, etiketteringsmaskiner og meget andet er opstillet, ligesom der er indrettet lokaler til nedkøling, frost og meget andet.

Suppe og kaffe

Køkkenchefen gennem det seneste halvandet år, Niels Abbas, står og rører i en gryde med gullaschsuppe.

Senere viser det sig, at alle besøgende bliver budt på en portion. Også kaffe, te og kage kan nydes, mens man snakker videre med personalet. Kagen viser sig også at indeholde grøntkål, som det jo er sæson for netop nu. Men kagen smager ikke af kål.

Køkkenet leverer mad til 900 mennesker, som bor hjemme, plus 25 plejecentre i fire kommuner, men det er især til plejecentre i Kolding Kommune. I Fredericia Kommune kommer cirka halvdelen af maden på plejecentre fra Elbokøkkenet.

Niels Abbas og de øvrige ansatte leverer mad ud af huset to gange om ugen. Det er tirsdag og fredag. Køberne kan vælge mellem 14 forskellige hovedretter og syv biretter. Har man brug for special-kost, er det også muligt.

Ingen forbindelse til JobKlik...

Ledige jobs i Syddanmark