Kæmpebøde til Bubbas: Tidligere ejer må gribe dybt i lommerne

Politiet har været jævnlige gæster på natklubben Bubbas i Middelfart, der gik konkurs i august, men genopstod i december - nu med Mike Juhl Jensens mor som den formelle ejer. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Kæmpebøde til Bubbas: Tidligere ejer må gribe dybt i lommerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mike Juhl Jensen er blevet kendt skyldig i 15 overtrædelser af restaurationsloven og skal betale 100.000 kroner i bøde.

Middelfart: 27-årige Mike Juhl Jensen må til lommerne og betale en bøde på 100.000 kroner, efter at Retten i Odense fredag har kendt ham skyldig i 15 ud af 16 overtrædelser af loven i perioden 3. december 2016 til 20. august 2017.

Overtrædelserne handler hovedsageligt om en lang række tilfælde, hvor politiet har været på besøg i den udvidede åbningstid fra klokken 2 til klokken 5 og har kunnet konstatere, at der i strid med bevillingen har været gæster under 18 år på natklubben. Derudover er Mike Juhl Jensen - som tidligere ejer og bestyrer af natklubben - desuden blevet dømt skyldig i flere forhold, der handler om udskænkning af alkohol til mindreårige. I ét enkelt tilfælde - den 18. marts 2017 - er han blevet frikendt for udskænkning af alkohol til mindreårige.

Anklager Annette Korsgaard havde efter dommen ikke andre kommentarer, end at hun tager dommen til efterretning. Da sagen var for retten i sidste uge, pegede hun på, at det var vigtigt at statuere et eksempel.

- Det skal ikke være sådan, at man kan sige, at det kan svare sig at overtræde de her regler, så derfor skal der være tale om en betragtelig bøde, der kan danne præcedens, og lære folk, at det skal man ikke gøre, sagde Annette Korsgaard, der dog samtidigt understregede, at bøden var udregnet på helt almindelig vis, hvor bøden stiger jo flere mindreårige, som politiet har truffet i den udvidede åbningstid fra klokken 2 til klokken 5.

Mike Juhl Jensen havde valgt at repræsentere sig selv i retten, hvor han blandt andet forklarede, at politiet havde truffet mange af de mindreårige ved garderoben, hvor en del af dem var vendt tilbage for at hente deres jakker. Men den forklaring købte retten altså ikke.

Kendt skyldig i 15 sager
3. december 2016. To personer under 18 år blev antruffet i diskoteket i den udvidede åbningstid mellem to og fem.11. februar 2017. 15 personer under 18 år blev antruffet i diskoteket i den udvidede åbningstid mellem to og fem.

18. februar 2017. Otte personer under 18 år blev antruffet i diskoteket i den udvidede åbningstid mellem to og fem.

25. februar 2017. Servering af stærke drikke for gæster under 18 år.

25. februar 2017. Tre personer under 18 år blev antruffet i diskoteket i den udvidede åbningstid mellem to og fem.

4. marts 2017. 15 personer under 18 år blev antruffet i diskoteket i den udvidede åbningstid mellem to og fem.

16. april 2017. Klokken 8.12 om morgenen var der stadig åbent, selv om lukketiden var klokken 5.00.

17. april 2017. Klokken 07.21 om morgenen var der stadig åbent, selv om lukketiden var klokken 5.00. Ligeledes blev der foretaget udskænkning til gæster.

21. april 2017. Mike Juhl Jensen arrangerede og udbød roulettespil, hvortil gæster kunne købe jetoner til 25 kroner.

22. april 2017. Otte personer under 18 år blev antruffet i diskoteket i den udvidede åbningstid mellem to og fem.

23. april 2017. Servering af stærke drikke for gæster under 18 år.

23. april 2017. En person under 18 år blev antruffet i diskoteket i den udvidede åbningstid mellem to og fem.

11. maj 2017. Servering af stærke drikke for gæster under 18 år.

5. august 2017. Unge under 18 år antruffet i den udvidede åbningstid mellem to og fem. Ligeledes udskænkning af stærke drikke til unge under 18 år.

20. august 2017. Servering af stærke drikke for gæster under 18 år.

Mike Juhl i tænkeboks

Mike Juhl Jensen havde ikke selv modtaget og dermed læst dommen, da Fyens Stiftstidende fredag formiddag bad om hans kommentarer.

Og først når han har læst den igennem, vil han tage stilling til, hvorvidt han betaler bøden på 100.000 kroner eller anker til Landsretten.

- Men jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg er ked af det her, og jeg erkender også, at jeg har fejlet. Men der er også nogle af anklagepunkterne, hvor jeg føler, at det har været mere en personlig hetz end et decideret problem, siger Mike Juhl Jensen.

Han undrer sig samtidig over, at politiet og anklagemyndighed har valgt at samle 16 forseelser over næsten et år i én retssag.

- Jeg forstår ikke, hvorfor myndighederne ikke startede sagen i løbet af det første halve år, så var der blevet rettet op på tingene noget hurtigere, det havde været mere løsningsorienteret, siger Mike Juhl Jensen.

Han fortæller, at han har lært af sagen, og der i dag er strammet op på driften af Bubbas.

- Vi følger regler, som vi skal nu, og det har vi også tænkt os at gøre fremover, siger Mike Juhl Jensen.

Han ønsker ikke at forholde sig til bødens størrelse, og hvorvidt han er i stand til at betale den.

- Jeg er godt klar over, at når man stikker næsen frem, får man nogle over tuden. Og det kan jeg sagtens leve med. Men sagen skal stadigvæk være fair. Og nu vil jeg have lov til at modtage dommens tekst og læse baggrunden for de enkelte punkter grundigt igennem, før jeg siger mere, lyder det fra Mike Juhl Jensen.

Diskotek kører videre

Bubbas Bar & Natklub gik konkurs, før sagerne blev rejst, men er siden genopstået med Mike Juhl Jensens mor som ejer og med Mike Juhl Jensen som primus motor. Officielt er det dog vejlenseren Anwar Najeem, der er registreret som bestyrer af natklubben.

Bevillingsnævnet valgte i december at give Bente Juhl Jensen en midlertidig bevilling, der desuden har indskrænket åbningstiden til klokken 3 og sat aldersgrænsen til 18 år i hele åbningstiden.

Bevillingen skal genbehandles i januar, men formand for Bevillingsnævnet og borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) har allerede udtalt, at dommen formentligt ikke får konsekvenser for bevillingen.

- Vi har at gøre med to forskellige ejere, og mig bekendt har vi ikke en domspraksis i forhold til, at en nuværende ejer skal bøde for, hvad den tidligere ejer har gjort, sagde Johannes Lundsfryd tidligere på ugen.

Kæmpebøde til Bubbas: Tidligere ejer må gribe dybt i lommerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce