Første test af sluse og pumpeanlæg

Vandet fossede i går eftermiddag fra Omløbsåen ud i Sønderåen, da kommunen testede en af de pumperne i det nye sluseanlæg.
Foto: Vejle Kommune

Første test af sluse og pumpeanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pumpe kørte som den skulle, men elektronikken driller

VEJLE: 1500 liter vand i sekundet flyttede sig i går fra Omløbsåen ud i Sønderåen.

Vejle Kommune foretog den første test af det kombinerede sluse- og pumpeanlæg, der i det seneste år er bygget ved Omløbsåens udløb i Sønderåen overfor butikscenter Bryggen.

I første omgang var det kun en enkelt af de fire pumper, der var i aktion. Når hele pumpesystemet kører, kan der pumpes 7500 liter, eller 7,5 kubikmeter vand i sekundet:

- Pumpen fungerede som den skulle, men der var en del fejl på det elektroniske system. Derfor tester vi videre i dag og i den kommende tid, fortæller afdelingsleder i kommunen anlæg- og infrastrukturafdeling, Claus Weng Petersen.

Også de nye sluseporte blev testet - og her skal der også justeres, før de lukker helt tæt viste de første forsøg.

Når anlægget er fuldt funktionsdygtigt skal det være med til at styre vandstanden i Omløbsåen. Åen, der løber på tværs af Vejle fra Grejs Å til Sønderåen har gennem årene ofte oversvømmet områder i midtbyen. Muligheden for at pumpe overskydende vand i Sønderåen og samtidigt forhindre højvande i fjorden til at brede sig op i å-systemet skulle gerne mindske risikoen for vand i gaderne og beboernes kældre.

Første test af sluse og pumpeanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce