Biler skøjtede rundt på Den Ny Lillebæltsbro - politibil og ambulance også involveret i stort uheld

Lørdag morgen skete et stort uheld på Den Nye Lillebæltsbro, retning mod Fyn. Det var især tåge og glatføre, der fik bilerne og lastbilerne til at brage sammen. På Et tidspunkt stod en lastbil på tværs af vejbanen, og indsatslederen på steder melder om, at det var 'som bambi på glatis'. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Biler skøjtede rundt på Den Ny Lillebæltsbro - politibil og ambulance også involveret i stort uheld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I de helt tidlige morgentimer lørdag skete der et stort færdselsuheld på Den Ny Lillebæltsbro, retning mod Fyn. Ifølge indsatsleder ved TrekantBrand Jan Møller var det spejlglat og så tåget på broen, at han stort set intet kunne se foran sig. Ingen kom alvorligt til skade.

Fredericia: Tæt tåge og glat føre. Det var en rigtig skidt kombination lørdag morgen på Den Ny Lillebæltsbro. Her skete der kort efter klokken 04.00 et uheld cirka midt på broen, og den første melding, indsatsleder ved TrekantBrand, Jan Møller modtog, lød at en lastbil og en personbil var kørt sammen.

En situation, der både kan være rigtig slem og knap så slem.

- Da jeg kom kørende op ad broen, kørte jeg ikke mere end 30-35 kilometer i timen. Der var så dårlig sigtbarhed. Og vi gled rundt oppe på broen. Det var rigtig glat, siger indsatslederen.

Ifølge mine oplysninger kom ingen alvorligt til skade. En front på en af lastbilerne var fuldstændig revet væk, men da vi kom frem, da stod chaufføren ude foran, og hun havde det fint.
Jan Møller, indsatsleder ved TrekantBrand

Påkørt politibil

Sammen med 14 af brandvæsenets folk, var Jan Møller hele morgenen i fuld gang med at få flyttet personbiler og varevogne væk fra kørebanen og ud i nødsporet, så bjærgningskøretøjerne kunne få plads til at flytte de i uheldet involveret. Ingen bilister måtte dog klippes fri og alle kunne komme ud af bilerne.

- Jeg talte fem lastbiler og otte biler, som var en blanding mellem personbiler og varevogne. En politibil og en ambulance var blandt de implicerede. Men ifølge mine oplysninger kom ingen alvorligt til skade. En front på en af lastbilerne var fuldstændig revet væk, men da vi kom frem, da stod chaufføren ude foran, og hun havde det fint, fortæller Jan Møller.

På et tidspunkt måtte politiet og det øvrige beredskab lukke Den Ny Lillebæltsbro fuldstændig for at få arbejdsro.

Spejlglat bro

Indsatslederen var på et tidspunkt noget forundret over bilisternes fart - af dem, der kom kørende mod Jylland. Uheldet skete i retning mod Fyn.

- De kom kørende med 100 kilometer i timen, og det var glat derude. Når redningskøretøjerne skulle starte op, stod hjulene bare og kørte rundt. Vi kontaktede hurtigt Vejdirektoratet for at få saltvogne ud på broen. Det var fuldstændig som bambi på glatis, siger indsatslederen.

Klokken 7.40 blev der genåbnet for trafik på broen i retning mod Jylland, og klokken 7.55 var der igen farbart i begge retninger.

Efter uheldet blev der desuden kaldt efter en såkaldt suger, der støvsuger vejbanen for blandt andet glasskår.

Biler skøjtede rundt på Den Ny Lillebæltsbro - politibil og ambulance også involveret i stort uheld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce