Unik atmosfære og spansk besøg

På campingpladsen på Tønder Festival er der både plads til at feste i forteltet og sove i campingvognen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Unik atmosfære og spansk besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Tønder Festivals campingplads hygger gæster fra nær og fjern sig med hinanden i en rolig atmosfære.

Tønder: I lejren, hvor Kasper Schultz bor, startede dagen med morgenmad og en bitter klokken 9.15. Ud på eftermiddagen blev der i forteltet spillet guitar, drukket øl og shots, mens en af lejrens ældre tog sig en lur inde i selve campingvognen. De nyder stemningen på campingpladsen.

- Her på Tønder Festival har de fleste køleskab og campingvogn. Jeg føler, at campingområdet er unikt her, fordi det minder om en campingferie og er langt fra den havefest, som Skanderborg Festival til sidst havde udviklet sig til. Her er det muligt at feste og have det sjovt, men samtidig er der mulighed for at trække sig lidt tilbage, hvis det er det, man har brug for, siger Kasper Schultz, der er en af grundlæggerne af lejren, der blev etableret første gang for fire år siden.

På Tønder Festival har de fundet den stemning, som de ledte efter. Efter det første år på Tønder Festival lykkedes det endda Kasper Schultz at få overtalt sin far til at tage med året efter, fordi atmosfæren var noget unikt.

- Normalt plejer det at være de ældre, der tager de yngre med på festival, men i vores lejr er det omvendt. Her startede os unge med at komme for fire år siden, og året efter havde vi de ældre med, fordi stemningen var så god, siger Kasper Schultz.

Her river jeg bogstaveligt talt stikket ud. Der er tid til at snakke sammen med de andre og høre, hvad der sker i dagligdagen.
Henrik Schultz, festivalgæst
Disse fire mænd fra Sevilla har kørt 2.800 kilometer på tre dage for at være en del af Tønder Festival.  Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Disse fire mænd fra Sevilla har kørt 2.800 kilometer på tre dage for at være en del af Tønder Festival. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Foto: Hans Chr. Gabelgaard/Michael Bager

Trækker stikket ud

Henrik Schultz, der er Kasper Schultz's far, har været med tre år i træk nu, og han nyder stemningen i campingområdet, hvor der er mulighed for at stemple ud fra den virkelige verden i nogle dage.

- Her river jeg bogstaveligt talt stikket ud. Der er tid til at snakke sammen med de andre og høre, hvad der sker i dagligdagen. Vi er væk fra omverdenen, og den skal nok klare sig ganske udmærket uden os i de fire-fem dage, vi er her, siger Henrik Schultz.

På campingpladsen bestemmer man selv, hvad man har lyst til. Nogle spiller guitar, andre flader ud. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
På campingpladsen bestemmer man selv, hvad man har lyst til. Nogle spiller guitar, andre flader ud. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Foto: Hans Chr. Gabelgaard/Michael Bager

Sevilla til Tønder

På campingpladsen er der mulighed for at møde mange forskellige nationaliteter. Fire mænd fra Sevilla har eksempelvis tilbagelagt over 2.800 kilometer på tre dage i en minibus for at opleve festivalen. De fire gæster sover alle sammen i minibussen, selvom der ikke er meget plads.

- Man sover ret dårligt. Vi ligger tæt, og de andre snorker helt vildt, men jeg har heldigvis medbragt hørepropper, siger Gabriel Paez.

Festivalen fungerer som en 50-års fødselsdagsgave til dem selv for to af de fire spaniere, der for nylig fyldte år. De bruger alle deres ferie på festivalen, og på trods af den dårlige nattesøvn har turen indtil videre været det hele værd. Det eneste kritikpunkt er vejret, der i år ikke har indbudt til sangria og tapas udenfor. Alligevel har de hygget sig med naboerne på campingpladsen.

- Naboerne er helt vildt søde, vi har haft besøg af flere, der er kommet forbi og har spillet "Viva Espania" på guitar. Der er god stemning, og bade- og toiletfaciliteterne er i top her, siger Ivan Escalara, der har været på Tønder Festival tre gange tidligere.

De fire spaniere kender mange af de bands, der er på programmet, men det, de ikke kender, er en stor inspiration for dem. De nyder, at kunstnerne går rundt blandt publikum, efter de har optrådt.

- Det her er den eneste festival i verden, hvor man kan høre en koncert og bagefter få sig en snak med mange af kunstnerne, fordi man møder dem over det hele, siger Ivan Escalara.

Unik atmosfære og spansk besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce