Tønder Festival-ledelse: Vi er rigtig glade - og lidt trætte

Stig Bang Mortensen, formand for Tønder Festival Fond, sammen med direktør Kirstine Uhrbrand og Maria Theessink under søndagens pressemøde. Her var meldingen, at Tønder Festival 2018 har været et lykkeligt eventyr. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Tønder Festival-ledelse: Vi er rigtig glade - og lidt trætte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tønder Festival 2018 er mandag et overstået kapitel. Men kapitlet har været et langt, velskrevet eventyr, som endte lykkeligt. Salget af armbånd sætter rekord.

- Vi håber, I kan se, at vi er glade - og lidt trætte.

Direktør for Tønder Festival, Kirstine Uhrbrand, holdt sammen med den kunstneriske leder, Maria Theessink, søndag formiddag et pressemøde for at gøre status på årets udgave af Tønder Festival.

Havde festivalen været et eventyr, var det langt, velskrevet og til sidst havde prinsen og prinsessen fået hinanden. Årets udgave af Tønder Festival er simpelthen et lykkeligt eventyr.

- Der har været en række fantastiske koncerter, og også anmeldelserne har været fantastiske, lød det fra Maria Theessink, mens stortrommen fra koncerten i det nærliggende Telt 1 bragede igennem den tynde teltdug, hvor søndagens pressemøde blev afholdt.

Maria Theessink afslørede de første otte navne til næste års Tønder Festival. Billige billetter sættes til salg fra mandag klokken 10. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Maria Theessink afslørede de første otte navne til næste års Tønder Festival. Billige billetter sættes til salg fra mandag klokken 10. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Foto: Hans Chr. Gabelgaard/Michael Bager

7599 partout-armbånd

De to festivalledere kom også ind på besøgstallet, der allerede fra om torsdagen, hvor navne som Lukas Graham og Michael Falch formåede at trække folk til festivalpladsen. Og der var mange. Faktisk har der sjældent - om nogensinde - været så mange på pladsen torsdag.

- Vi er glade for, at så mange har fået øjnene op for Tønder Festival, sagde Uhrbrand og afslørede, at der til festivalen er solgt 7599 partout-armbånd, hvor den tidligere rekord fra sidste år sagde 7012 - det er en fremgang på otte-ni procent.

Allerede torsdag aften blev det fra festivalens side annonceret, at der var udsolgt af partout-armbåndene og midt på dagen lørdag var der udsolgt af lørdags-armbåndene.

Alt i alt er der solgt 832 flere billetter end sidste år.

Maria Theessink kunne fortælle, at det ikke var bevidst, at mange af de store publikumsmagneter var lagt om torsdagen - det kunne simpelthen ikke flaske sig anderledes, forklarede hun på pressemødet.

Early bird

Det store spørgsmål er så, om Tønder Festival skal være større? Det er noget ledelsen vil diskutere på evalueringsmødet efter festivalen.

Kirstine Uhrbrand lod dog vide, at man har en buffer, og har mulighed for at lukke endnu flere gæster ind på pladsen. Men det gælde om at holde balancen, så festivalgæsterne ikke føler sig som burhøns. Desuden er der en øvre grænse for, hvor meget pladsens logistik kan klare.

- Tønder Festival er en intim festival, og det vil vi bevare. Det er rigtig, rigtig vigtigt for os, at stemningen er den rigtige, sagde direktøren og henledte sammen med den kunstneriske leder opmærksomheden på, at der allerede mandag klokken 10 åbnes for et begrænset early bird-billetter til en billigere pris end normalt.

De første navne til Tønder Festival 2019 blev også annonceret; Og dermed kan eventyret fortsætte i 2019, hvor blandt andre Old Man Luedecke fra Canada, amerikanske Chris Smither og engelsk-skotske The Tweed Project, optræder.

Tønder Festival-ledelse: Vi er rigtig glade - og lidt trætte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce