Søren Huss nyder at være voksen

Da Søren Huss gik solo, skiftede han fra at synge på engelsk til dansk, fordi han følte, at han kunne udtrykke sig bedre på dansk. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Søren Huss nyder at være voksen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det undrede Søren Huss, at han ikke havde spillet på Tønder Festival endnu. Så da han en dag mødte den kunstneriske leder, spurgte han, om det ikke var på tide at han fik en optræden på festivalen.

TØNDER FESTIVAL: Efter der for et par år siden blev åbnet op for mere mainstream musik på Tønder Festival, har Søren Huss kunnet se mange af sine kollegaer blive booket til Tønder Festival. Derfor undrede det ham, hvorfor han ikke er blevet inviteret til at spille på festivalen.

Da han så en dag løb ind i festivalens kunstneriske leder, Maria Theessink, måtte han lige høre, om det ikke var i år, han skulle spille - og det var det så:

- Alle dem jeg kender, der har spillet her, har snakket godt om festivalen. Derfor har jeg også længe haft lyst til at spille her, så jeg er rigtig glad for, at det endelig sker i år, siger Søren Huss.

- Der er en fantastisk udsigt her midt i livet, hvor jeg har mine forældre endnu, og jeg har min datter. Jeg står og er på et balancepunkt mellem ung og gammel, og det synes jeg er en meget, meget smuk udsigt, som desværre ikke er evig.
Søren Huss, musiker.
Søren Huss har hørt meget godt om Tønder Festival, så han var glad, da han endelig blev booket - efter han selv havde taget kontakt til den kunstneriske leder, Maria Theessink.  Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Søren Huss har hørt meget godt om Tønder Festival, så han var glad, da han endelig blev booket - efter han selv havde taget kontakt til den kunstneriske leder, Maria Theessink. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Foto: Hans Chr. Gabelgaard/Michael Bager

Et godt match

Efter Søren Huss gik solo, har han primært spillet i kirker og koncerthuse - men ikke så meget på festivaler.

- Jeg spiller jo ikke festmusik, og der er mange festivaler, der kun vil have den slags musik. Så der kommer jeg jo lidt til kort - men jeg har hørt fra mange af mine kollegaer, at folk lytter til musikken og gerne vil høre historierne her på Tønder Festival, så der tror jeg, at min musik passer rigtig godt ind, siger han.

Normalt når Søren Huss spiller, er der totalt stilhed blandt publikum, men det kan godt ændre sig på en festival, hvor det ikke nødvendigvis er alle gæster, der kommer for at høre en kunstner.

Derfor har han tidligere forberedt sig til sine festivalkoncerter ved at lydmanden satte snak på som baggrundsstøj under lydprøven, så han bliver overrasket af støjen fra publikum under koncerten.

- Det kan skabe en uro, at alle ikke kommer for at høre den samme kunstner, men samtidig har man også muligheden for at give publikum en aha-oplevelse, hvor man overrasker folk, siger han.

Tidligere var Søren Huss forsanger i bandet Saybia, men er siden gået solo og har lavet tre albums selv. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Tidligere var Søren Huss forsanger i bandet Saybia, men er siden gået solo og har lavet tre albums selv. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Foto: Hans Chr. Gabelgaard/Michael Bager

Nyder før han yder

Søren Huss nyder at spille sange fra sit nyeste album, Midtlivsvisen, som han kalder for en "søndagsplade til dagen efter ungdommen".

- Jeg er hverken ung eller gammel, og vil hellere kaldes for voksen. Jeg lever et voksent liv og har været far i mange år nu. Jeg synes, det er fedt at være en voksen mand. Der er en fantastisk udsigt her midt i livet, hvor jeg har mine forældre endnu, og jeg har min datter. Jeg står og er på et balancepunkt mellem ung og gammel, og det synes jeg er en meget, meget smuk udsigt, som desværre ikke er evig. Den er midlertidig ligesom ungdommen og barndommen, siger han.

Pladen har været undervejs i fem år, og Søren Huss har ikke haft travlt i mellemtiden. Han har brugt tiden på at gå rundt og suge indtryk ind, og har efterfølgende sat sig til skrivebordet for at prøve at sætte ord på nogle af de følelser, de mange indtryk har givet ham.

- Jeg nyder, indtil jeg skal yde. Jeg har taget det jyske ordsprog og byttet om, for det mener jeg er den rigtige måde at leve på. Jeg er god til at tage fat, når det skal være, men jeg er også god til at lave ingenting, afslutter Søren Huss.

Søren Huss nyder at være voksen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce