Video: Digeløb i høj sol

De yngste motionsløbere deltog i børnehaveklasseløbet, hvor distancen er 1/100 del af en marathon distance. Foto: Chresten Bergh

Video: Digeløb i høj sol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejret viste sig fra den varmeste side, da det 68. Digeløb fandt sted i Højer søndag.

Højer: Paraply og regntøj var ikke i nærheden af at være nødvendigt, da der søndag blev afholdt det traditionsrige forårs Digeløb i Højer. Der var tværtimod mere brug for solbriller og kolde drikke.

Selvom vejret har betydning for deltagertallet, så er det ikke den ultimative faktor.

- Lad mig sige det sådan, at dem, der går op i det, de kommer også i regnvejr, men naturligvis er det skønt med et så fantastisk vejr som i dag, fortæller Volkert Truelsen.

Han har været med til at arrangere Digeløb side 1985 sammen med Boh Tygesen, der startede som løbsarrangør i 1984.

- Jeg har kun selv løbet med en enkelt gang. Det er for meget at tænke på, for når man løber koncentrer man sig kun om, at alt nu forløber som planlagt. Så jeg holder mig som arrangør, siger han.

Digeløbet
I Løbeudvalget for Digeløbet er Boh Tygesen, Volkert Truelsen, Gunnar Holm og Jan Stokbæk.Børnehaveløbet blev vundet af Johan Overgaard blandt drengene, og Thild Koch-Hansen vandt hos pigerne.

På 4,4 kilometer ruten var Mathias Petersen hurtigst hos drengene, Jacob Koch-Hansen var bedst blandt mændene, Iben Juul vandt hos pigerne, og Helle Pultz var hurtigst hos kvinderne.

På 9,3 kilometer ruten var Hans Kristian Krog den hurtigste dreng, Lars Nielsen den hurtigste mand, Freja Degn var den hurtigste pige, og Gerda Nicolaisen sejrede blandt kvinderne.

I halvmarathonen havde Adrian Jensen den hurtigste tid blandt mændene, og Chiin Hoi Tan var den hurtigste kvinde.

I alt var der 88 tilmeldte deltagere.

 

Børnehaveløbere

Andre der tilgengæld har snøret løbeskoene er familien Rahbek Ohlsen og Teglskov.

Familien, der tæller tvillingerne Anne og Ida på fem år, Signe på 6 år, far Jesper Teglskov og mor Jane Rahbek Ohlsen,  er nemlig alle afsted i løbetøj.

- Tvillingerne skal løbe børnehaveløbet, og jeg løber med dem på sidelinjen. Og Jesper løber 4,4 kilometer ruten sammen med Signe, forklarer Jane Rahbek Ohlsen.

Familien bor i Højer, og at støtte det lokale betyder meget.

- Børnene synes, det er sjovt, og det er jo en familiebegivenhed, når vi alle er med. Vi vil gerne støtte de tiltag der er her i Højer, siger hun.

Børnehaveløbet er 1/100 af en maraton, og de unge løbere skal derfor fra Marskhallen til Digegården og tilbage igen. I alt cirka 420 meter.

Tid til fornyelse

Digeløbet har mange år på bagen, men "plejer" er ikke alt. Det er nemlig tid til fornyelse igen, mener Volkert Truelsen.

- Vi startedede med en rute på 9,3 kilometer. Siden har vi løbende fornyet med 4,4 kilometer ruten i år 2000, fordi vi fandt ud af, at den gruppe er større, og der kom flere deltagere. Siden har vi udvidet med en halvmarathon i år 2013, og i år 2014 begyndte vi med børnehaveløbet også. Det er for at få flere ud og bevæge sig, og det er gået godt, forklarer han og fortsætter:

- Vi har nye planer i støbeskeen, så vi kan blive ved med at forny os.

Video: Digeløb i høj sol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce