Vandrer-premiere på 54 nye kilometer

Vandrerne kastede sig ud i ruter på henholdsvis 6,5, 10 og 21 kilometer ved indvielsen. Alle ruter med kyndig vejledning. Her fortæller Rico Boye Jensen mere om området og projektet. Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet

Vandrer-premiere på 54 nye kilometer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snoren er klippet, og vandrestøvlerne er snøret. Testudgaven af Tøndermarskstien er en realitet, og fredag prøvede de første vandrere kræfter med den første del af stien.

LÆGAN: Med fredagens indvielse af 54 kilometer sti - den såkaldte testudgave - er der lagt op til, at alle kan prøve den netop indviede testudgave og komme med værdifulde erfaringer til den endelige Tøndermarsksti på over 100 kilometer, som er klar næste år.

Og værdifulde erfaringer ser der ud til at komme mange af - i alt et par hundrede vandrere mødte op til indvielsen ved pumpestationen ved Lægan og gik ruter på 6,5, 10 og 21 kilometer i dagens anledning.

Med andre ord er brugerinddragelsen i centrum:

- Vi laver først og fremmest en testudgave af stien af to årsager. Dels vil vi gerne have åbne stierne, så folk kan komme ud at gå - men vi vil også meget gerne have tilbagemeldinger til det videre projekt. Vi tager det ganske alvorligt at få input fra brugerne - der skal jo fortsat etableres mange ting, herunder shelters, oplevelsescentre og så videre, forklarer projektdirektør Erik Jespersen fra Tøndermarsk Initiativet.

Vi tager det ganske alvorligt at få input fra brugerne - der skal jo fortsat etableres mange ting, herunder shelters, oplevelsescentre og så videre.
Projektdirektør Erik Jespersen, Tøndermarsk Initiativet.

Trofæ-stien i Marsken

Med start fra Lægan Pumpestation begav vandrerne sig klokken 13.20 ud på dagens tre ruter. Det skal mange flere gerne gøre i fremtiden, for ét er den flotte, lokale opbakning. Noget andet er, at projektet for alvor får ben at gå på, hvis Tøndermarskstien kan blive kendt udenfor Danmarks grænser som en god destination for vandrere.

Det er et af de næste og meget vigtige skridt, mener Rico Boye Jensen, som i dagens anledning er turguide på dagens længste tur. I Tøndermarsk Initiativet står han blandt andet for handlingsplanen:

- Tøndermarskstien bliver et helt nyt tilbud, og jeg tror, vi vil se flere vandrere tage hertil for at lave ture på flere dage ud af det, forklarer han og fortsætter:

- Vi ser især et godt potentiale for at skaffe vandreturister med stien. Det ses efterhånden i en del undersøgelser, at folk gerne vælger feriemål ud fra, at de gerne vil vandre. Her er der et stort potentiale, for vandrere fortæller jo også hinanden om gode steder. Vi håber, at det her tilbud kan blive en trofæ-sti for vandrere, afrunder Rico Boye Jensen.

Tøndermarskstiens første 54 kilometer er åbne nu, og snart følger en app til smartphones med. I den vil du kunne give dine idéer videre og derved give et lille bidrag til stien, der er klar i fuld længde til næste år.

Vandrer-premiere på 54 nye kilometer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce