Udvalgsformand ønsker sig politisk opmærksomhed

Tak er kun et fattigt ord, men det er ofte den eneste løn de frivillige får i foreningerne. Derfor så folkeoplysningsformand Keld Stenger gerne at der var større anerkendelse af de frivillige fra bl.a. Tønders Borgmester. Arkivfoto: SVO

Udvalgsformand ønsker sig politisk opmærksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand for folkeoplysningsudvalget, Keld Stenger, er ærgerlig over, at de frivillige ikke blev nævnt med et eneste ord, da 10 borgmestre fra landsdelen omkring nytår gjorde status i JydskeVestkysten.

Tønder: Da Keld Stenger omkring nytår sad og læste avisen, faldt han over, at ikke én eneste af de ti borgmestre fra landsdelen, der fik lov til at gøre status over 2018, tænkte på de mange frivillige som en ressource.

- Der var ingen af dem, der nævnte de frivillige. Og så spørger jeg bare, hvad ville der ske i sundhedsvæsnet, hvis der ikke var frivillige, og det er da også vigtigt for tilflyttere, at der er foreningstilbud i hele kommunen, siger Keld Stenger.

Han er formand for Tønder Kommunes Folkeoplysningsforbund og har kontakt til mange foreninger. Foreninger der alle gør en stor indsats for at skabe bevægelsestilbud og fritidsaktiviteter for rigtig mange mennesker i kommunen.

Rart med anerkendelse

Stenger mener, at der mangler fokus på hvor stor en indsats, der egentlig gøres rundt om i foreningslivet, og hvor stort et arbejde de frivillige gør, for at kommunen er attraktiv. Han så gerne, at der fandtes en samlet oversigt over alle foreninger til tilflyttere, så de kunne bruge oversigten til at orientere sig, men oversigten kunne også bruges af den politiske top, så de kan se, hvor stor en frivillig indsats, der bliver ydet overalt.

- Jeg tror ikke, de tænker over det. Vi vil egentlig bare gerne anerkendes, for det vi gør, og det kunne være rart at se, at der kom noget opmærksomhed fra toppen også, lyder det fra Keld Stenger.

Frivillige er vigtige

Tønders borgmester Henrik Frandsen (V) mener, at det må være tilfældigt, han ikke fik nævnt de frivillige i artiklen med de 9 borgmesterkollegaer.

- Jeg synes nu, jeg siger det rigtig tit, men jeg vil gerne sige det igen: De frivillige betyder rigtig, rigtig meget for vores kommune. De er med til at gøre det godt at være borger i Tønder kommune, siger han.

Han er glad for at være borgmester i en kommune, hvor der er mange borgere, der yder et stort stykke frivilligt arbejde. Han tror på, at der kommer endnu mere fokus på de frivillige med projekt "Bevæg dig for livet", der blev sat i gang i det sene efterår.

- Jeg er sikker på, at der kommer til at ske endnu mere på det område, for vi kommer til at tænke bevægelse og sundhed ind i alt, hvad vi gør og ind i alle forvaltninger, understreger borgmesteren.

Udvalgsformand ønsker sig politisk opmærksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce