Tysk motorsportshistorie kommer til Lakolk

Tyske Carl Jörns kørte monsterbilen på Fanø i 1922 og 1924. Til september kan du se den køre på Rømø med Uwe Mertin ved rattet. Foto: Rømø Motor Festival/Opel

Tysk motorsportshistorie kommer til Lakolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I bunkerne med deltageransøgninger til Rømø Motor Festival var der også et tilbud fra én af de helt store. Til september er selveste Opel nemlig på plads med en helt særlig bil, der har en dansk historie.

RØMØ: Når Rømø til september genlyder af kæmpemotorer fra motorsportens barndom, så bliver det med nogle helt specielle gæster fra Tyskland.

De to racechiefs ved Rømø Motor Festival, Carsten Bech og Thomas Toft Bredahl, har været på en større opgave med at håndtere ansøgningerne, og undervejs lagde de mærke til en ansøgning med logo fra Peugeot/PSA, der i dag ejer Opel.

Ansøgningen viste sig at bringe en helt særlig bil til Rømø, forklarer Rømø Motor Festivals presseansvarlige, Steffan Skov:

- De opdagede, at Opel havde sendt en officiel ansøgning om at deltage. Det er fantastisk, at de altid korrekte tyskere er gået den slagne vej og har søgt på lige fod med alle andre. Det er god stil. Vi føler lidt, at vi med den her bil er blevet foræret en juvel, allerede inden nogen har kørt en meter.

Det er fantastisk, at de altid korrekte tyskere er gået den slagne vej og har søgt på lige fod med alle andre. Det er god stil. Vi føler lidt, at vi med den her bil er blevet foræret en juvel, allerede inden nogen har kørt en meter.
Steffan Skov, presseansvarlig for Rømø Motor Festival.

Det grønne monster

Det flotte bidrag fra Opel er en 12,3 liters racerbil fra 1914, der bærer navnet "Det Grønne Monster".

Bilen hører i dag til i Opels historiske afdeling og har en dansk historie, for den er én af de originale racere, som for næsten 100 år siden kørte løb på Fanø. Et løb, som strandracet på Rømø hædrer:

- Det er en unik mulighed, at vi får bilen til at køre på stranden. Bilen var på Fanø for et par år siden, men nu er den her altså for at køre med i løbet - og det er virkelig fedt, forklarer Steffan Skov.

Der er samtidigt lagt op til at gøre en del ud af besøget på Rømø - men det er endnu småt med detaljerne, fortæller han:

- Vi er ikke informeret i detaljer endnu, men de vil gøre et større stunt ud af besøget. Og mon ikke vi finder plads til dem på stranden også, afrunder Steffan Skov.

Tysk motorsportshistorie kommer til Lakolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce