Tysk mand anker dom i bedragerisag

Mike Anderson og Anne-Marie Skinner blev snydt af en ven. Vennen blev idømt et års fængsel og efterfølgende udvisning af Danmar i seks år for groft bedrageri. Nu har den 52-årige ven anket dommen til landsretten. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Tysk mand anker dom i bedragerisag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 52-årig dømt tysker har anket sin dom i en sag om bedrageri. Manden blev for 14 dage siden ved Retten i Sønderborg idømt et års fængsel og udvisning af Danmark i seks år for groft bedrageri.

TØNDER: En i Tønder bosiddende 52-årig tysker har anket den dom på et års fængsel - hvoraf tre måneder var ubetinget - og efterfølgende udvisning af Danmark i seks år - som han fik for to uger siden ved Retten i Sønderborg.

Manden blev dømt i en spektakulær sag om bedrageri mod et engelsk vennepar, som den 52-årige sammen med sin hustru havde mødt på sprogskole i Tønder. Parrene blev gode venner, faktisk så gode venner, at den tyske mands hustru agerede brudehjælper under det engelske pars bryllup, der fandt sted på Tønder Rådhus.

Det faldt derfor naturligt, at den nu 52-årige tysker hjalp parret, da det påtænkte at gå i gang med en større renovering af deres hus i Abild. Hvad parterne imidlertid ikke er enige om, er, at tyskeren mente at han fik penge for at hjælpe parret, der ad flere omgange overførte op mod 881.655 kroner til den hjælpsomme ven.

Påfaldende mønster

Den engelske mand, Mike Anderson, har tidligere til JydskeVestkysten forklaret, at han i England arbejdede som selvstændig bygningskonstruktør - og her er det ganske normalt, at man overfører store beløb som forudbetaling, før en større arbejdsopgave løses.

Den 52-årige tysker blev dømt efter straffelovens paragraf 279 om bedrageri af særlig grov beskaffenhed. Blandt andet blev det af retten fundet bevist, at hver gang den tyske mand havde fået overført et større pengebeløb fra englænderne, så tømte han straks derefter sin konto. Mønstret gentog sig gang på gang.

- Det er påfaldende, sagde retsformand Poul Henrik Pedersen i retten.

Det sidste ord er imidlertid ikke sagt i sagen, da den nu er anket til Vestre Landsret. Hvornår sagen skal gå om, er endnu for tidligt at sige.

Tysk mand anker dom i bedragerisag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce