Turist-ballade: Konservativ kræver afklaring

De konservatives Anette Abildgaard Larsen opfordrer til en grundig belysning af alle aspekter både i forhold til en observatørs rolle, og i forhold til, hvad der er op og ned i det destinationssamarbejde med Fanø og Esbjerg kommuner, som politikerne i økonomiudvalget lægger op til, men som turistforeningen er lodret imod. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Turist-ballade: Konservativ kræver afklaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er det i orden som observatør i en bestyrelse at videresende intern mail-korrespondance? Nej, siger den konservative Anette Abildgaard Larsen, der nu kræver en grundig belysning i kølvandet på, at turistforeningens formand kræver kommunens observatør i bestyrelsen fjernet.

TØNDER/RØMØ: Da kommunalbestyrelsesmedlem Daisy Dahl (V) i sidste uge satte sig til sin computer og videresendte en mailkorrespondance mellem medlemmerne af Rømø-Tønder Turistforening til alle politikere i kommunalbestyrelsen, brød hun formentlig persondataloven.

Det mener i hvert fald det konservative medlem af kommunalbestyrelsen, Anette Abildgaard Larsen.

- En observatør må gerne referere til den organisation, vedkommende repræsenterer. Men som jeg tolker det, må man ikke videresende intern og personlig mail-korrespondance. Det konflikter med persondataloven, siger Anette Abildgaard Larsen, der også har sendt en mail til kommunalbestyrelsen og Tønder Kommunes direktion.

Her opfordrer hun til, at emnet tages op politisk, så betydningen af observatorstatus gøres fuldstændig klar.

- For at undgå yderligere eskalering af uoverensstemmelser i sagen om eventuelt destinationssamarbejde, vil jeg opfordre til, at kommunalbestyrelsen får en grundig belysning af alle aspekter - altså både for og imod. Kun således har vi mulighed for at diskutere og tage stilling på et oplyst grundlag, skriver Anette Abildgaard Larsen.

Observatører
Tønder Kommune har to observatører i Rømø-Tønder Turistforeningens bestyrelse. Ud over Daisy Dahl (V), der sidder i kommunalbestyrelsen, er det tidligere formand for børn- og skoleudvalget, Henrik Mehlsen (S).

Baggrunden for at udsende observatører er, at kommunen i år bidrager til turistforeningens arbejde med 3,1 mio. kr.

Tønder Kommune agter at gå i kompagniskab med Fanø og Esbjerg kommuner om et fælles destinationssamarbejde på turismeområdet. Dette samarbejde vægrer turistforeningen sig imod. Bekymringen er, at foreningen mister selvstændighed og indflydelse over sin egen situation og målsætninger.

Ikke klædt på

Daisy Dahl videresendte i sidste uge en mailkorrespondance, hvor det blandt andet fremgik, at næstformanden i turistforeningen, Iver Gram, Møgeltønder, ikke var enige i den øvrige bestyrelses hårde kurs i forhold til kommunen, der fremadrettet satser på et turistsamarbejde med Esbjerg og Fanø kommuner. Det samarbejde er flertallet af turistforeningens bestyrelse lodret imod, men altså ikke næstformanden.

Daisy Dahl har ikke ønsket at kommentere situationen på nuværende tidspunkt.

Anette Abildgaard Larsens kritik af det, der er sket, er ikke rettet personligt mod byrådskollegaen, understreger hun.

- Det, der er sket, er resultatet af, at vi som nyvalgte kommunalpolitikere ikke bliver klædt ordentligt på til at varetage de poster og opgaver, vi får tildelt. Og så kan der ske misforståelser og fejl, siger hun.

Tillidsbrud

Turistforeningens formand, Martin Iversen, opfatter Daisy Dahls fremgangsmåde som et tillidsbrud og brud på tavshedspligten. Formanden har på den baggrund i en skrivelse til kommunalbestyrelsen og borgmesteren krævet hendes afgang som observatør i turistforeningen.

Dette krav agter borgmester Henrik Frandsen (V) ikke at efterkomme. I JydskeVestkysten tirsdag peger han på, at det netop er en observatørs ret og pligt at observere og rapportere.

Martin Iversen har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til den opståede situation.

Han er torsdag aften forud for kommunalbestyrelsens marts-møde inviteret til et lukket formøde i byrådssalen for at gøre rede for sine synspunkter.

Turist-ballade: Konservativ kræver afklaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce