Torpederet af konkurrent: Podiepladsen forsvandt på få sekunder

Ole Petersen var meget lidt fornøjet efter finaleheatet. En plads på podiet, som han havde sat næsen op efter, blev efter en påkørsel forvandlet til en plads bagest i feltet. Foto: Uwe Iwersen

Torpederet af konkurrent: Podiepladsen forsvandt på få sekunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Racerkører Ole Petersen havde både op- og nedture i sin Super GT-racer, der på Ring Djursland både kørte stærkt, men også blev snurret rundt og fik smadret undervognen.

BREDEBRO: Fra "jaaa" til øv og surt show, kan der i autoræs ofte kun være brøkdele af et sekund. Det kan både publikum, mekanikere og kørere tale med om. Det gælder ikke mindst for Ole Petersen fra Bredebro, der søndag på Ring Djursland fik forvandlet det, der lignede en vinder-weekend, til lidt af en mavepuster og nedtur.

I finaleheatet stod Ole Petersen i Super GT i første startrække side om side med sidste års mester Martin Andersen. På vejen til finalen havde de to haft mange tætte dueller på den bakkede bane nord for Aarhus.

I finalen fik Bredebro-køreren den bedste start, men blev efterfølgende torpederet af konkurrenten. Så det, der lignede en plads på podiet, blev på et sekund forvandlet til en plads bagest i feltet og en slutplacering som nummer 10.

Alt andet end et drømmescenarie for Ole Petersen og hans team.

Og så var det en ringe trøst, at netop Martin Andersen efterfølgende blev diskvalificeret og fik frataget både mesterskabspoint og vinderpokalen.

Super GT
  • Super GT-serien er Danmarks hurtigste motorsportsserie.
  • Deltagerne kører i ens biler, så det er kørerens færdigheder, der er afgørende.
  • Efter fire af i alt syv afdelinger føres Rækken af Kevin Rossel med 298 point.
  • Ole Petersen har på fjerdepladsen 268 point.
  • I hver afdelingen kan kørere vinde op til 100 point.
Ole Petersen havde god fart i sin hvide Super GT-racer på Ring Djursland. Men i finalen blev han torpederet og kørt af banen. Foto: Uwe Iwersen
Ole Petersen havde god fart i sin hvide Super GT-racer på Ring Djursland. Men i finalen blev han torpederet og kørt af banen. Foto: Uwe Iwersen
Foto: Foto: Uwe Iwersen

Bilen smadret

Trods den skuffende afslutning, bevarede Ole Petersens teamchef, Dan Petersen, efterfølgende optimismen.

- Vi var godt kørende, og der var rigtig god fart i bilen. Desværre er det ikke altid nok. Det var sort uheld. Men vi er ved godt mod, lyder det fra Dan Petersen.

Han fremhæver ikke mindst hele mekaniker-holdet, der søndag eftermiddag kom på overarbejde. Det skete efter afslutningen af heat 1, hvor Ole Petersen med høj hastighed kørte over målstregen og herefter måtte foretage det, som man i almindelig bilistsprog kalder for en katastrofeopbremsning.

Heatets vinder, Mikkel Mac, havde efter at have passeret det ternede flag, standset sin bil midt på banen, og dermed næsten udløst et harmonika-sammenstød.

Ole Petersen måtte tage turen over græs og grus for at undgå kollisionen, og dermed blev hele undervognen ødelagt.

- Fem mekanikere arbejdede på højtryk i to timer. De fik bilen klar. Vi har det bedste hold, fortæller Dan Petersen.

En plads frem

Trods dramaet i garagen og uheldet på banen, rykkede Ole Petersen en plads frem i den samlede mesterskabsstilling, hvor han nu indtager fjerdepladsen.

- Det er ok, men samtidig er det ærgerligt, når man tænker på, at vi kunne have været et'er eller to'er, hvis vi havde været forskånet for uheldene, siger Dan Petersen.

Super GT-mesterskabet fortsætter i august med et løb i København, og de to afgørende afdelinger køres efterfølgende på Padborg Park, henholdsvis den 24. august og 13. oktober.

Torpederet af konkurrent: Podiepladsen forsvandt på få sekunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce