Topkarakter: Tønders skadeklinik den bedste i landet

Walter Bartch (t.v.) er en af de behandlingssygeplejersker, som patienterne møder på skadeklinikken på Tønder Sygehus. Den lokale skadeklinik indtager atter førstepladsen i en landsdækkende tilfredshedsundersøgelse. Foto: Jacob Schultz

Topkarakter: Tønders skadeklinik den bedste i landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med en samlet tilfredshedsscore på 4,74 af 5 placerer skadeklinikken på Tønder Sygehus sig atter som den bedste af alle skadeklinikker og akutmodtagelser i hele landet. En god forventningsafstemning er forklaringen, vurderer kvalitetschefen.

TØNDER: Skadeklinikken på Tønder Sygehus er den bedste i landet. I hvert fald når det kommer til brugernes oplevelser.

Det viser den netop udsendte rapport, der har målt brugerens oplevelser på en lang række punkter på alle landets akutmodtagelser og skadeklinikker. Her er der ingen, der kan måle sig med Tønder.

Det samlede indtryk af tilfredsheden ved besøg i Tønder har en gennemsnitsscore på 4,74 . Brugerne har vurderet forskellige emner og oplevelser på en skala fra 1 til 5. På andenpladsen på landsplan følger skadeklinikken på Holbæk Sygehus med en score på 4,54 efterfulgt af Grenaa med 4,47. Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 4,06.

Resultatet baserer sig på et udsendte spørgeskema fra "Den landsdækkende undersøgelse af patientoplevelser", forkortet LUP. 180 patienter har i perioden fra den 24. august til 13. september haft ambulant kontakt med Tønder-klinikken. Skemaet er blevet udsendt til i alt 180 patienter, hvoraf 88 har besvaret spørgeskemaet. Det svarer til 49% af de adspurgte.

Vi har de bedste tal, men hvis det bedste tal ikke er 5,0, så er der stadig noget, vi kan gøre bedre.
Thomas Cotzand, kvalitetschef, Sygehus Sønderjylland
Det kan du bruge skadeklinikken til
Skadeklinikken yder hjælp til mindre alvorlige skader. De specialuddannede sygeplejersker i skadeklinikken kan for eksempel hjælpe dig, hvis du:
  • har skåret dig
  • er faldet og har slået dig
  • er blevet bidt
  • har fået en hudafskrabning, du ikke selv kan rense
  • skal have skiftet forbinding
  • er blevet lettere forbrændt
  • er blevet brændt af en brandmand
  • skal have fjernet en skovflåt
  • ikke ved, om du har et brud eller en forstuvning
  • skal have fjernet et fremmedlegeme fra øjet eller næsen


Sygeplejerskerne i skadeklinikken kan henvise dig til skadestuen, hvis din skade viser sig at være større end forventet. Skadeklinikken i Tønder har åbent alle ugens dage fra klokken 8-22.

Det er nødvendigt at kontakte lægevagten på 7011 0707 inden man tager på skadeklinikken.
Skadeklinikken på Tønder Sygehus tager sig af mindre alvorlige skader. Blandt andet kan patienter fået afgjort, om en fod er brækket eller forstuvet. Foto: Jacob Schultz
Skadeklinikken på Tønder Sygehus tager sig af mindre alvorlige skader. Blandt andet kan patienter fået afgjort, om en fod er brækket eller forstuvet. Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz

Anden gang

Det er faktisk anden gang, at Tønder løber med titlen som Danmarks bedste. Også sidste år toppede skadeklinikken i Carstensgade i Tønder den nationale liste. Dengang med en score på 4,79.

Thomas Cotzand, der er kvalitetschef på Sygehus Sønderjylland, glæder sig over årets det gode resultat, som dog på ingen måde må opfattes som en sovepude.

- Når man får dårlige karakterer, er udfordringen at komme væk fra bunden. Ligger man ligger øverst, handler det om at blive i toppen. Vi har de bedste tal, men hvis det bedste tal ikke er 5,0, så er der stadig noget, vi kan gøre bedre, siger Thomas Cotzand.

Forklaringen

Kvalitetschefen har også et bud på, hvorfor klinikken i Tønder klarer sig så godt som tilfældet er:

- Skadeklinikken er omgivet af et velfungerende sygehus. Jeg tror også, at der er en god forventningsafstemning mellem patienter og klinikken. Vi kender vore kunder, og de kender os, siger Thomas Cotzand.

LUP-undersøgelsen baserer sig på 20 helt konkrete spørgmål. Ud over den generelle tilfredshed med besøget på klinikken i Tønder, lægger patienterne især vægt på den gode og forståelige information, at man oplever en god tryghed på klinikken og at personalet er forstående.

Klinikkens laveste score kommer af adgangen til mad og drikke, ventetiden og informationer om ventetiden. Men generelt er ventetiden dog ikke noget problem, viser undersøgelsen. Således viser LUP-resultatet for Tønder, at kun 14 procent af patienterne oplever ventetid, mens de 86 procent altså ikke opfatter ventetiden som noget problem.

Patienttilfredsheden med ventetiden på akutmodtagelsen i Aabenraa er til sammenligning 2,80 mod 3,73 på skadeklinikken i Tønder. Landsgennemsnittet ligger på henholdsvis 3,03 for akutmodtagelser og 3,31 for skadeklinikker.

Topkarakter: Tønders skadeklinik den bedste i landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce