Tønder sætter kurs mod røgfri skoletid

Kim Printz Ringbæk (S) og resten af børn- og skoleudvalget arbejder hen mod en indførelse af røgfri folkeskoler. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Tønder sætter kurs mod røgfri skoletid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tønder Kommune har indgået et partnerskab om en røgfri fremtid og vil blandt andet indføre røgfri skoletid. Lærerkredsformand peger på lærerne som rollemodeller.

TØNDER: I øjeblikket må rygere - elever som lærere - forlade folkeskolernes matrikler for at ryge en cigaret. I fremtiden kan også det blive forbudt at tænde en smøg i skoletiden i Tønder Kommunes skoler.

- Nu har vi besluttet, at nu hedder det røgfri skoletid, fortæller Kim Printz Ringbæk (S), der er formand for børn- og skoleudvalget.

Udvalget - der er sammen med sundhedsudvalget om initiativet - behandlede på aprilmødet en tids- og procesplan for arbejdet med røgfri skoletid.

På børn- og skoleudvalgets majmøde vil en specialkonsulent fra Kræftens Bekæmpelse komme med inspiration til arbejdet med røgfri skoletid, i juni skal en handleplan for indførelsen behandles, og til august skal en handleplan sendes til kommunalbestyrelsen.

- Så skal vi sørge for, at der kommer nogle handleplaner i skolerne, sådan så de ved, hvad er det præcis for nogle måder, man skal gøre det på. Hvordan vil de eventuelt gå ud og sanktionere i forhold til, hvis der nu var nogle, der skulle finde på at overtræde de regler?, lyder det fra udvalgsformanden.

Forbuddet mod rygning i skoletiden skal gælde elever fra 0. til 10. klasse, og Kim Printz Ringbæks umiddelbare holdning er, at tiltaget også skal gælde de ansatte på skolerne - han ved dog endnu ikke, hvordan de tager imod det.

- Det kan da være, at der kommer nogle rygere, der synes, det er rigtig træls, konstaterer han.

Røgfri fremtid
Tønder Kommune har indgået et partnerskab om "Røgfri fremtid" med Kræftens bekæmpelse og TrygFonden. Målet: At man i 2030 ser de første røgfri generationer.

Planen er, at en indsats bliver at indføre røgfri skoletid på alle kommunens folkeskoler.

Lærerkreds: Lærere er rollemodeller

Børn- og skoleudvalget møder ikke umiddelbart modstand i Tønder Lærerkreds med forslaget.

Henrik Jakobsen, der er formand for lærerkredsen, mener, at lærere skal være rollemodeller og droppe rygning i skoletiden.

- Jeg synes, at det kunne være en udvikling på vejen til at hjælpe børn og unge til, at de heller ikke starter med at ryge, fortæller lærerkredsformanden.

- Hvad folk gør i deres fritid er fuldstændig op til folk selv, men i arbejdstiden skal vi jo være gode rollemodeller, siger han.

Tønder sætter kurs mod røgfri skoletid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce