Tønder kommune vil have erhvervslivet med i demensindsatsen

Irene Holk Lund kalder initiativet for både fremsynet og godt. Pressebillede.

Tønder kommune vil have erhvervslivet med i demensindsatsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen inviterer lokale virksomheder til samarbejde om at sikre mennesker med demens en bedre hverdag og længere tilknytning til arbejdsmarkedet.

Tønder: En formuleret politik og en række konkrete aktiviteter skal være med til at opfylde Tønder Kommunes ambition om at være en demensvenlig kommune. Nu udvider kommunen paletten med et tilbud til erhvervsvirksomhederne om at blive demensvenlige virksomheder.

- Siden vi i 2015 vedtog en demenspolitik og en handleplan på demensområdet, er der sat en stribe af aktiviteter og initiativer i gang. Det har betydet, at borgere med demens og deres pårørende har fået markant bedre muligheder for at leve et værdigt og aktivt liv, siger formanden for kommunens Sundhedsudvalg, Irene Holk Lund.

Blandt meget andet er der kommet tilbud om motion, demenscafeer og åben rådgivning, hvor kommunens demenskoordinatorer vejleder sygdomsramte og deres pårørende. Desuden er der oprettet et korps af frivillige demensvenner, som besøger sygdomsramte og hjælper med forskellige opgaver og aktiviteter.

Der er også nedsat en inspirationsgruppe med repræsentanter for sygdomsramte og pårørende. Initiativet til et udvidet samarbejde mellem kommunen og erhvervslivet kommer fra gruppen, der har taget kontakt til Tønder Erhvervsråd og foreslået, at parterne går sammen om at gøre erhvervsområdet mere demensvenligt både for ansatte med demens og ansatte, som er pårørende til demensramte.

Kommunen vil tilbyde undervisning og vejledning til ledere og medarbejdere og understøtte virksomhederne i at udvikle en mere demensvenlig profil. Aktiviteterne skal være med til at udbrede viden om demens, nedbryde tabuer og skabe øget forståelse for demens og sygdommens følger.

- Det er et virkelig godt og fremsynet initiativ. Hvis virksomhederne tager imod tilbuddet og går aktivt ind i samarbejdet, så kommer de til at yde et stort og vigtigt bidrag til at sikre demensramte og deres pårørende et bedre liv, siger Irene Holk Lund.

For at synliggøre erhvervslivets engagement vil virksomheder, som indgår i samarbejdet og gennemfører konkrete forløb, få diplom som demensvenlig virksomhed.

Tønder kommune vil have erhvervslivet med i demensindsatsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce