Tønder SF-formand: Vil blive i FC Sydvest

I august meddelte FC Sydvest, at man ville ophæve samarbejdet med Tønder SF. Fire måneder senere er Tønder SF dog klar til at blive i samarbejdet. Det skyldes blandt andet en ungdomsaftale for u19-spillere, som er spillere under 19 år.Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Tønder SF-formand: Vil blive i FC Sydvest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilbage i august meddelte FC Sydvest, at Tønder SF forlod samarbejdet. Efterfølgende afholdt FC Sydvest generalforsamling, hvor budskabet fra Tønder SF var, at forholdet var i bedring. Nu slår Tønder SF's formand, Kasper Sørensen, fast, at klubben gerne vil blive i FC Sydvest-samarbejdet.

Tønder: Forholdet mellem FC Sydvest og Tønder SF er forbedret drastisk i løbet af de seneste måneder. Tilbage i august meldte klubberne ellers ud, at man ville gå hver til sit.

I en pressemeddelelse stod der, at det skyldtes manglende overskud fra Tønder SF's bestyrelse. Efterfølgende havde FC Sydvest generalforsamling i slutningen af oktober, og her kom det frem, at forholdet mellem Tønder SF og FC Sydvest var i bedring.

Nu slår Tønder SF's formand, Kasper Sørensen, så fast, at klubben gerne vil blive i FC Sydvest-samarbejdet, og han løfter samtidig sløret for nogle af de stridspunkter, der førte til skilsmissen i første omgang.

- Vi vil gerne samarbejde med FC Sydvest. De udfordringer, der var tidligere, opstod ikke over en nat. Vi var blandt andet ikke enige om, hvordan vi skulle samarbejde omkring bredden og ungdomsarbejdet i klubben, siger han.

Jeg vil også gerne sige, at vi har haft en generalforsamling, og der har ikke været nogen medlemmer, der er dukket op med skilte, hvorpå der stod "meld jer ind i FC Sydvest igen, eller klubben lukker".
Kasper Sørensen, formand for Tønder SF
FC Sydvest
Tønder SF Fodbold, Ballum IF, Bredebro IF og Løgum IF grundlagde i 2004 holdfællesskabet FC Sydvest 05 i forsøget på at skabe et hold, der kunne få succes.

Hver af de fire klubber har en repræsentant i bestyrelsen, der i alt tæller syv medlemmer.

Holdet debuterede i serie 2 i 2005. Fem år og fire oprykninger senere rykkede FC Sydvest 05 i 2010 op i Danmarksserien. I 2012 fulgte oprykningen til 2. division. Her etablerede klubben sig, men måtte i 2015 rykke ned i Danmarksserien.

Året efter stod der igen "divisionsklub" på visitkortet, og efter et velspillet efterår 2017 var FC Sydvest med i oprykningsspillet til 1. division. Resultaterne har i 2018 været noget mere svingende, og klubben overvintre på en 11. plads i 2. divisions gruppe 1.

Bedre kommunikation

Ifølge Kasper Sørensen havde bestyrelsen i Tønder SF gennem lang tid op til bruddet meget svært ved at overskue samarbejdet med FC Sydvest, men efter det blev meldt ud i pressen, at samarbejdet med FC Sydvest stoppede, blev der afholdt et møde for Tønder SF's medlemmer.

- Vi forklarede medlemmerne, hvordan det hele hang sammen, og hvordan vi så på tingene, siger han.

Resultatet af mødet var, at Tønder SF nedsatte en arbejdsgruppe, der skulle forsøge at få samarbejdet med FC Sydvest op at køre igen. Arbejdsgruppen kom frem til, at kommunikationen mellem de to klubbers bestyrelser skulle blive bedre.

- Vi har fået et bindeled mellem de to klubbers bestyrelser i form af Anders Jessen. Han sidder i bestyrelsen i FC Sydvest, men er valgt af Tønder SF. Det gør, at vi ikke sidder hver for sig. Han arbejder for begge klubbers bedste og har ikke været en del af de udfordringer, der har været tidligere. Det har betydet meget, at han ser på tingene på en ny måde. Det har gjort, at vi prøver at begrave stridighederne i stedet for at hænge os i fortiden, siger Kasper Sørensen.

Ungdomsaftale på plads

Et andet af stridspunkterne har været, at Tønder SF er en breddeklub, mens FC Sydvest er en eliteklub.

- Et samarbejde skal gå begge veje. Vi følte, at vi sendte spillere den ene vej, mens nogle af dem, der ikke spillede i FC Sydvest, ikke kom i vores retning. Vi er blevet enige med FC Sydvest om en u19-samarbejdsaftale. Det betyder, at ungdomsspillere under 19 år, som gør det godt i Tønder SF, kan få en prøveperiode i FC Sydvest, hvor de træner med et par gange om ugen for at mærke niveauet. Efterfølgende vil det blive drøftet, hvordan spilleren skal udvikles i fremtiden, så de ikke bliver kastet ud i det høje niveau fra start, lyder det fra Tønder SF's formand.

Ingen skilte

Kasper Sørensen har forståelse for, at det kan virke underligt, at man på blot fire måneder kan gå fra at melde ud, at man går hver til sit, til at man gerne ser samarbejdet fortsætte. Men han slår fast, at han ikke er blevet sat på plads af nogen.

- Jeg er ikke blevet sat på plads, og der har været enighed i Tønder SF's bestyrelse hele tiden, men jeg kan godt forstå, at folk og ikke mindst medlemmerne har undret sig over forløbet. Jeg vil også gerne sige, at vi har haft en generalforsamling, og der har ikke været nogen medlemmer, der er dukket op med skilte, hvorpå der stod "meld jer ind i FC Sydvest igen, eller klubben lukker", fastslår formanden.

FC Sydvest byder velkommen

Hos FC Sydvest er man glade for, at Tønder SF har besluttet sig for at bakke op om samarbejdet.

- Vi er meget positive over, at Tønder SF kan se sig i samarbejdet igen. Det er et stærkt signal, at vi kan samle fodboldklubberne fra hele vores område under samme fane igen, siger Thorsten Simonsen, der er konstitueret formand for FC Sydvest.

Tønder SF-formand: Vil blive i FC Sydvest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce