Tønder Erhvervsråd: Vi må erkende, at Vækstråd Tønder er kommet dårligt fra start

I en pressemeddelelse skriver formanden for Tønder Erhvervsråd, Henning Nielsen, at Vækstråd Tønder er kommet dårligt fra start. Det er ikke blevet bedre af, at vækst- og udviklingsdirektøren i sidste uge valgt at opsige sit job. - Det beklager vi dybt her i Tønder Erhvervsråd, skriver Henning Nielsen. Arkivfoto

Tønder Erhvervsråd: Vi må erkende, at Vækstråd Tønder er kommet dårligt fra start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I forlængelse af, at vækstdirektør Lene Grønning i sidste uge opsagde sit job, efterlyser Tønder Erhvervsråd i en pressemeddelelse et stærkere samarbejde i Tønder Kommune.

TØNDER: I forlængelse af, at erhvervs- og udviklingsdirektør Lene Grønning i sidste uge valgte at opsige sit job, efterlyser Tønder Erhvervsråd i en pressemeddelelse et stærkere samarbejde omkring erhverv og udvikling i Tønder Kommune.

- Vi må erkende, at Vækstråd Tønder er kommet dårligt fra start, og nu har vores kompetente vækst- og udviklingsdirektør valgt at opsige sit job. Det beklager vi dybt her i Tønder Erhvervsråd. Tiden er inde til at kigge indad - både på rådhuset, i vækstrådet og ude i de respektive søjler, som vækstrådet repræsenterer, siger formanden for Tønder Erhvervsråd, Henning Nielsen, i en pressemeddelelse.

I forløbet op til Lene Grønnings afgang er det blevet tydeligt, skriver bestyrelsen i Tønder Erhvervsråd, at der har været mange, dybe uenigheder mellem forvaltning, borgmester og enkelte af de øvrige medlemmer i vækstrådet.

Kommunal styring

Af meddelelsen fremgår det, at uenighederne den 25. februar førte til, at borgmester Henrik Frandsen på et møde i vækstrådet orienterede om, at han ville indstille til, at vækstrådet blev nedlagt. På et efterfølgende møde i Tønder Erhvervsråd dagen efter udtrykte Tønder Erhvervsråds bestyrelse stor utilfredshed med beslutningen, herunder at bestyrelsen ikke havde været inddraget. Herefter besluttede borgmesteren at udsætte beslutningen om at nedlægge Vækstrådet.

- En lang diskussion endte heldigvis med fuld enighed om, at samarbejdet skal lykkes. Vi er tilfredse med, at borgmesteren nu har indkaldt til nye møder i både erhvervsrådet og vækstrådet den 14. marts, siger Henning Nielsen og peger i meddelelsen på, at de fire ben, som samarbejdet står på - turisme, erhverv, handel og Tønder Kommune - internt ikke har været enige om, hvilket ben, man skulle stå på - af Tønder Erhvervsråd betragtet som kommunal overstyring.

- Vi er nødt til at sige, at hvis den kommunale masterplan er at koble erhvervet af og i stedet samle det hele i kommunalt regi igen som i gamle dage, bliver det uden opbakning fra Tønder Erhvervsråd. Vi mener ikke, det er vejen frem. Samtidigt kan vi ikke fortsætte, hvor vi slap, siger Henning Nielsen.

Borgmester ser fremad

Erhvervsformanden peger på, at der er uudnyttede perspektiver i vækstråds-tanken.

- Tønder Kommune og det samlede erhverv har gensidigt brug for hinanden, konstaterer erhvervsrådsformanden og tilføjer:

- Derfor ser vi frem til, at vi i fællesskab går konstruktivt og sagligt til værks, søger en fornyet dialog og afsøger nye hjørner og konstellationer for et forpligtende fællesskab. Dét vil vi gerne bidrage til fra erhvervsrådets side.

Borgmester Henrik Frandsen (V) er enig med erhvervsrådet i, at parterne nu skal kigge fremad.

- Nu skal vi se hinandens styrker og tænke i samarbejde. Det glæder mig, at erhvervsrådet i pressemeddelelsen ser fremad og indbyder til samarbejde. Nu er der indkaldt til møder i erhvervsråd og vækstråd - det er fint, at vi får en snak, siger Henrik Frandsen, der håber på, at parterne kan finde en fælles, holdbar løsning for alle parter.

Tønder Erhvervsråd: Vi må erkende, at Vækstråd Tønder er kommet dårligt fra start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce