Tidlig julegave til Varmestuen

Thomas Bødtker Sørensen håber, at han i fremtiden ikke skal bruge så meget administrativt arbejde, så han kan være sammen med dem, der kommer og spiser i Varmestuen. Foto: Søren Gylling

Tidlig julegave til Varmestuen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varmestuen i Tønder har været hårdt presset på økonomien, efter der opstod en procedurefejl i ansøgningen om økonomiske midler til Socialstyrelsen. Nu er Tønder Kommune kommet Varmestuen til undsætning med 24.000 kroner, som er nok til at holde stedet kørende til næste gang, der kan ansøges om midler fra Socialstyrelsen.

Tønder: Socialstyrelsen vendte tidligere på efteråret tommelfingeren nedad på Varmestuen i Tønders ansøgning om økonomiske midler på grund af en procedurefejl. Det har medført, at værestedet, der serverer mad for udsatte tre gange om ugen, har haft store økonomiske problemer.

På grund af en række donationer fra private og lokale virksomheder har Varmestuen kunne køre videre, selvom de har skullet spare. Men nu er Tønder Kommune kommet med en tidlig julegave i form af en donation på 24.000 kroner til Varmestuen.

- Det gør, at når de lovede midler er indsamlet, så er vi på det samme økonomiske niveau, som vi ville have været på, hvis vi havde fået de midler, som vi plejer at få fra Socialstyrelsen, siger Thomas Bødtker Sørensen, der er formand for Varmestuen i Tønder.

Paragraf 18 midler
Tønder Kommune uddeler i marts og november midler til foreninger og gode formål.Puljen er på 800.000 kroner. Heraf gik 24.000 kroner til Varmestuen.

I alt er der i november blevet uddelt penge til 17 formål i kommunen.
Thomas Bødtker Sørensen var meget glad, da han fik beskeden om, at Varmestuen havde modtaget 24.000 kroner fra Tønder Kommune. Foto: Søren Gylling
Thomas Bødtker Sørensen var meget glad, da han fik beskeden om, at Varmestuen havde modtaget 24.000 kroner fra Tønder Kommune. Foto: Søren Gylling
Foto: Foto: Søren Gylling

Anbefalet af Frivillighedsråd

Det er kommunens Socialudvalg, der har godkendt ansøgningen fra Varmestuen.

- Det er et vigtigt sted for de mennesker, som kommer i Varmestuen. Derfor har vi truffet beslutningen om at støtte med de 24.000 kroner i tæt samarbejde med kommunens Frivillighedsråd, som har anbefalet, at vi støttede Varmestuen, siger Peter Christensen (S), der er formand for Socialudvalget i Tønder Kommune.

Varmestuen har ansøgt om støtten via de såkaldte paragraf 18 midler, som kommunen uddeler hvert år i november og marts til foreninger og andre gode formål. I alt bevilgede kommunen denne gang økonomiske midler til 17 forskellige gode formål.

Tid til gæsterne

Thomas Bødtker Sørensen var lige efter afslaget fra Socialstyrelsen nervøs for, om det var muligt at skaffe midler til at holde stedet kørende.

- Der har da været bekymringer omkring fremtiden og vi har været påpasselige med økonomien, men heldigvis har vi skrevet til forskellige virksomheder, og der har også været skrevet avisartikler om vores situation, og det har fået skabt så meget opmærksomhed om vores situation, at vi har fået samlet alle de midler sammen, som er nødvendige, siger han.

Formanden regner med, at Varmestuen fra næste år er tilbage i fulde omdrejninger og håber på, at det i fremtiden er slut med at søge midler hos forskellige virksomheder.

- Jeg er glad for, at vi ikke skal tænke på det økonomiske mere. Alt det praktiske og administrative er noget, der skal gøres, og det håber jeg, at vi kan trappe ned for nu, for det fede ved at være frivillig i Varmestuen er, at man kan få lov til at være sammen med dem, der kommer ind og får et måltid, afslutter han.

Tidlig julegave til Varmestuen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce