Sundhedsreform: Er Tønder Sygehus kommet i fare?

Regionsrådsformand Stephanie Lose sidder med i panelet, når fremtidens sundhedsvæsen er hovedemnet på et debatmøde i Tønder mandag aften. Foto: Søren E. Alwan

Sundhedsreform: Er Tønder Sygehus kommet i fare?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for Region Syddanmark, Stephanie Lose, er med i debatpanelet, når fremtidens sundhedsvæsen kommer til debat i Tønder mandag aften. Venstre regner med et stort rykind.

TØNDER: Timingen kunne næppe være mere perfekt.

Onsdag præsenterede regeringen udspillet til en kommende sundhedsreform. Siden har der været gang i den politiske debat om fordele og ulemper. Men hvordan tegner fremtiden sig for tøndringernes sundhedsvæsen? Er Tønder Sygehus i fare?

Gisningerne er mange. Holdninger og svar serveres mandag aften i Multisalen i Tønder Sport og Fritidscenter, hvor Venstres Kommuneforening står bag en offentlig debataften under overskriften "Fremtidens sundhedsvæsen".

- Det er godt nok Venstre, der står bag, men alle interesserede er velkomne. Vi håber på over 100 deltagere, siger kasserer i Venstre-foreningen, Paul-Erik Jensen, Tønder.

Mødet
Debat- og informationsmødet om fremtidens sundhedsvæsen afholdes mandag den 21. januar. Det er med start klokken 19 i Tønder Sport- og Fritidscenters multisal.

Arrangøren er Venstres Kommuneforening, og mødet er åbent for alle.

Af hensyn til kaffen er tilmelding nødvendigt (mobil: 30663298 eller paul-erik@ny-post.dk). Entre: 50 kroner.

Sygehus i fare?

Debatmødet har været planlagt gennem længere tid, men timingen kunne næppe have været bedre.

- Der har været mange rygter, og vi har hele tiden vidst, at der ville komme et udspil omkring det. Forventningerne til aftenen er, at vi får informationer, om hvilke konsekvenser sundhedsreformen kan få. Ikke mindst, hvilke konsekvenser, det får i Tønder Kommune. Man kan jo allerede nu læse, at for eksempel socialdemokraten Jesper Petersen mener, at Tønder Sygehus er i fare for at skulle lukkes, siger Paul-Erik Jensen.

Panelet

Mandag aftens debatpanel består af formanden for Region Syddanmark, Stephanie Lose, der i øvrigt er født på netop Tønder Sygehus. Derudover sidder regionsrådsmedlem Mette Bossen Linnet, borgmester Henrik Frandsen og formanden for Tønder Sygehus' Venner, Tina Grøn, med i panelet.

Aftenens ordstyrer bliver JydskeVestkystens lokalredaktør i Tønder, Anne Kleemeyer Kiil.

Regeringens sundhedsudspil har fået en blandet modtagelse. Mens blandt andre de praktiserende lægers formand i Syddanmark, Jørgen Skadborg, jubler over reformen, så frygter blandt andet en række syd- og sønderjyske borgmestre, at der ikke følger penge nok med, når flere sundhedsopgaver tilfalder kommunerne.

Socialdemokraternes formand i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen, betegnede kort og godt reformudspillet som "noget skrammel", mens SF'eren Villy Søvndal forudser, at der er "udsigt til dramatisk centralisering".

Sundhedsreform: Er Tønder Sygehus kommet i fare?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce