Stramaj som smukt forfald

Med udstillingen i Skærbæk er det første gang, at Thomas Wolsings værker kan opleves i Sønderjylland. PR foto

Stramaj som smukt forfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I gamle dage forestillede korsstingsbroderierne typisk idylliske skildringer af landbolivet. Sådan er det slet ikke i ny udstilling i Kunstnerhuset i Skærbæk, der åbner lørdag.

Skærbæk: Lørdag den 8. december klokken 14 er der fernisering på en udstilling kaldet "Kitsch og kunst" i Kunstnerhuset Skærbæk på Storegade 46.

Udstillingen kan ses frem til 20. januar. Der er åbent dagligt mellem klokken 9 og 20.

Det handler om korssting som kunstnerisk medie. Det er Thomas Wolsing, der arbejder med at gengive motiver af faldefærdige huse i korsstingsbroderi, bedre kendt som stramaj.

Korsstingsbroderi er en gammel og meget brugt billedform, og de broderede motiver hang i mange landbohjem. De forestillede idylliske skildringer af landboliv og dermed en forestilling om, at der var så dejligt ude på landet i gamle dage. Men i Thomas Wolsings billedverden viser motiverne det modsatte - forfald, trøstesløshed og armod.

Udkantskunst

Begrebet "Udkantsdanmark" bliver også berørt og portrætteret, om man vil det eller ej. Thomas Wolsing er uddannet på det kongelige danske kunstakademi og beskæftiger sig i sin kunst med udkantsproblematikker.

For Wolsing er broderiet et spændende retro-medie, der tvister gammelt med nyt. Derfor kunne hans billeder slet ikke udføres i andre medier end korsstingsbroderi med samme humoristiske og ironiske effekt, lyder det i en pressemeddelelse.

Thomas Wolsing bor og arbejder i Thy, og alle hans værker er broderet af Hanne Vesterbæk Petersen fra Thisted.

På udstillingen vises også skulptur, installationskunst, collage og fotocollage.

Stramaj som smukt forfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce