Spritbilist gik fuldstændig amok i patruljevogn

Betjentene måtte tilkalde assistance, fordi manden var så uregerlig.
Foto: Michael Bager

Spritbilist gik fuldstændig amok i patruljevogn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TØNDER: En lokal politibetjent i Tønder har oplevet mangt og meget i løbet af sine 35 år i etatens tjeneste, men det han og en kollega var udsat for lørdag den 6. august om formiddagen var ud over det sædvanlige.

Han var tilsagt som vidne mod en 33-årig rumæner, der er tiltalt for trusler mod betjentene og spritkørsel. Rumæneren dukkede ikke op til retssagen, men de fremmødte vidner blev afhørt. Dommer Susanne Beier Lorenzen afsagde en anholdelses-beslutning til et nyt retsmøde, hvor sagen bliver afsluttet.

Sagen begynder med et banalt færdselsuheld i t-krydset ved Skibbroen og Kongevej.

En lokal bilist holdt afventede i krydset, hvor rumæneren i en varebil ramte bagenden af bilen, da han skulle svinge til venstre. Den lokale bilist sprang chokeret ud ad sin bil og henvendte sig til rumæneren, der kort stoppede op i stærkt beruset tilstand.

Den lokale bilist ringede til politiet og fulgte efter rumæneren. Han mistede kontakten, men en anden lokal borger havde set bilen og kunne fortælle betjentene, at varebilen stod på en p-plads ved Spikergade.

Stod i underbukser

Betjentene henvendte sig til beboeren i en lejlighed, hvor rumæneren opholdt sig. Hun har været kæreste med manden. Han stod i underbukser og ville ikke med. Manden blev lagt i håndjern, men trods det spyttede han på betjentene hele vejen ud til patruljevognen.

- Jeg har aldrig været udsat for noget så voldsomt. Jeg fik en stor spytklat i ansigtet, og selv om han var lagt i håndjern, var han ved at smadre patruljevogn indvendig, forklarede politibetjenten om den 33-årige rumæner, der har bopæl i Aabenraa.

Betjentene gav ham en omgang peberspray, men trods det var han så urolig, at der måtte tilkaldes assistance i form af betjente i en stor patruljevogn fra Esbjerg. Det tog et par timer, inden den ankom til Tønder.

- Han truede på engelsk med at slå os og og vores familier ihjel, forklarede den ene af betjentene.

Efter ankomsten til Esbjerg blev han kørt til sygehuset, hvor der med magt blev taget en blodprøve. Promillen viste sig at være på mindst 1,81, og det var adskillige timer efter, at han havde drukket øl og spiritus.

Fakta
Sagen kort

Den 33-årige rumæner er tiltalt for overtrædelse af paragraf 119: Vold eller trusler om vold mod personer i offentlig tjeneste. Han er også tiltalt for spritkørsel. Han nægter.

  • Manden bliver nu anholdt og skal via en rumænsk tolk forklare sig overfor domsmandsretten, inden der bliver afsagt dom i sagen.


Spritbilist gik fuldstændig amok i patruljevogn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce