Skateboardpark sikrer stort tilskud

BARRAX Skatepark er tæt på at blive en realitet på kaserneområdet i Tønder. Et bidrag på en halv million kroner fra Realdania har for alvor sat skub i byggeplanerne for Peter Beiter Andresen, her til venstre, og resten af holdet bag. Arkivfoto: André Thorup

Skateboardpark sikrer stort tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snart kan børn og unge lufte skateboardet i Tønder. BARRAX Skateparken i Tønder har tirsdag fået et solidt rygstød på den økonomiske front. Realdania-kampagnen Underværker har nemlig uddelt en halv million kroner til projektet. Dermed kan byggeriet snart gå i gang.

TØNDER: Nu tegner det for alvor til, at Peter Beiter Andresen og resten af holdet bag BARRAX kan tage første spadestik til en skateboard-park på Tønders gamle kaserne. Med lang tids vedholdende arbejde er det nemlig lykkedes gruppen at skaffe næsten hele det beløb på 1,7 millioner kroner, som tilbuddet på byggeprojektet lyder på.

BARRAX kom tirsdag et stort skridt tættere på drømmen, da Realdanias kampagne "Underværker" offentliggjorde, at projektet er blevet tildelt 500.000 kroner. Dermed er der 1.450.000 kroner i kassen, og nu tør Peter Beiter Andresen for alvor at melde ud, at han er klar til at sætte arbejdet i gang.

- Det er stort, at vi har fået tildelt de her midler. Det betyder, at vi stort set er i hus, og går alt efter planen, så kan vi komme i gang i juni eller juli, forklarer han.

Om BARRAX i Tønder
Ambitionen bag BARRAX har hele tiden været, at Tønder skulle have en ordentlig skatepark af beton.Betonbaner er dyrere at etablere end ramper af træ, men også en mere langtidsholdbar løsning.

Parken skal bygges af firmaet FSR, der er specialister i at forme beton til skateparker.

Den nye skatepark er udset til at skulle ligge på det gamle kaserneareal.

Projektet kan følges på siden "BARRAX Skatepark Tønder" på Facebook.

Parken er tegnet

Byggeriet afhænger imidlertid stadig af, at der gives en byggetilladelse, forklarer Peter Beiter Andresen:

- Vi mangler byggetilladelsen endnu. Det skulle efter sigende være til at få ret hurtigt, for vi bygger på en privat grund, som vi lejer os ind på.

Skateparken har allerede plantegninger, som var en del af tilbuddet fra firmaet FSR, der også skal anlægge parken. Betonfirmaet drives nemlig af tidligere skatere, og det var en medvirkende årsag til, at netop de skal stå bag de nye faciliteter i Tønder, fortæller Peter Beiter Andresen:

- FSR skal bygge banen. De har specialiseret sig i skateparker, og faktisk udgøres hele firmaet af folk, der har en fortid i skateboarding. De laver masser af parker, og vi har valgt dem, fordi de er gode til at skabe en park, som alle kan bruge. De gode baneforhold er vigtige for os, siger han.

Den oprindelige plan lyder på en skatepark på 30 gange 30 meter, altså 900 kvadratmeter. Findes de sidste 250.000 kroner i budgettet ikke, kan parken imidlertid blive en smule mindre, lyder det:

- Vores tilbud er på 900 kvadratmeter, men vi regner med, at den bliver 700 eller 800 kvadratmeter nu. Nogle af midlerne er betinget af, at vi har parken klar til oktober, så vi går i gang nu, afrunder Peter Beiter Andresen.

Skateboardpark sikrer stort tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce