Se dommen: Tysk lærer har nu fået sin straf

Torsdag faldt der dom i sagen, hvor en 40-årig tysk lærer var tiltalt for at have slået, skubbet og taget halsgreb på 10 forskellige drenge på Ludwig Andresen Schule i Tønder. Arkivfoto

Se dommen: Tysk lærer har nu fået sin straf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter fire retsdage med afspilningen af 13 videoafhøringer af elever og vidneforklaringer fra forældre og lærere fra Ludwig Andresen Schule faldt der torsdag dom i sagen fra Tønder. Den 40-årige lærer, Alexander Borck, fra den tyske skole blev idømt et års fængsel.

TØNDER/SØNDERBORG: Den 40-årige lærer, Alexander Borck, fra den tyske skole i Tønder, Ludwig Andresen Schule, blev ved Retten i Sønderborg torsdag idømt et års fængsel. Desuden fratages han retten til at undervise børn og unge under 18 år, og han udvises af Danmark med indrejseforbud i seks år.

Dommer Søren Rune Schrøder fortalte i det fyldte retslokale, at det er en enig domsmandsret, der er nået frem til dommen. Dommeren lagde til grund for dommen, at børnene i de 13 videoafhøringer har været detaljerede og troværdige, samt at voldens karakter var henvendt mod børn i alderen seks til ni år, som var betroet i lærerens varetægt.

I slutningen af mandagens retsmøde fik forsvarsadvokat Niels Erik Nielsen den tiltalte 40-årige lærer i vidneskranken igen. Her oplyste den tiltalte, at de ti drenge, han var tiltalt for at udøve vold mod, havde en meget livlig fantasi, og at deres fantasier nok havde fået et boost af læreren selv, der spiller i et fritidsband. Bandet har uploaded en video, hvor læreren spiller en superhelt, en superman. I videoen, fortalte læreren, optræder han med overnaturlige kræfter, der kan løfte en person op i sine arme.

- Det er et filmtrick, sagde Alexander Borck og fortsatte:

- Jeg er ikke i stand til at løfte nogen. Jeg ligger på knæ, så det ser ud som om, jeg løfter personen, men det gør jeg ikke.

Sagen fra Ludwig Andresen Schule
Den 40-årige lærer var tiltalt for slag, skub og halsgreb ikke under 52 gange på 10 forskellige elever, der har været mellem 6 og 9 år gamle.Retssagen mod læreren, der er tysk statsborger, startede ved Retten i Sønderborg i sidste uge, hvor læreren nægtede sig skyldig i samtlige forhold.

Dommen blev afsagt i Retten i Sønderbog på fjerde retsdag.

Ingen blå mærker

Læreren mente dermed, at han selv har givet grobund for de 10 elevers fortællinger om, at han skulle have taget halsgreb på eleverne og løftet dem op fra gulvet på Ludwig Andresen Schule i Tønder.

- De forveksler mig med superhelten i videoen, mente læreren.

Anklageren Jens Lang Rask sagde i sin procedure torsdag, at en lærer i visse tilfælde kan bruge vold. Men det skal være i ekstreme tilfælde, hvor der er fare for, at en elev udøver vold mod sig selv eller andre, eller at eleven ødelægger ting.

Jens Lang Rask tilføjede, at han ikke havde været i stand til at finde fortilfælde med så mange overgreb begået på en skole mod seks til niårige elever over en periode på næsten to år.

- Det er voldsomme og grove forhold, der er tale om i den sag her. En forældre troede simpelthen ikke, at sådan noget kunne foregå på en dansk skole.

Lærer ser sig som offer

Forsvarer Niels Erik Nielsen nedlagde påstand om frifindelse.

- Der er ikke en eneste af forældrene eller lærerne, der har set mærker. Det er fysisk umuligt, når man løfter en elev på 40 kilo, sagde Niels Erik Nielsen.

Tiltalte fik det sidste ord.

- Jeg har arbejdet som lærer i ti år. I al den tid har jeg altid haft et godt forhold til mine kolleger og elever. Jeg har haft fire gode år i Tønder. De sidste to år skulle jeg bare igen og igen med mange adfærdsvanskelige børn gribe fysisk ind for at beskytte børnene fra sig selv og hinanden.

- Jeg har taget børnene i skuldrene eller armene. Jeg har kun benyttet så meget kraft, som det har været nødvendigt, sagde Alexander Borck og tilføjede:

- Jeg ser mig selv som offer og ikke gerningsmand.

Men de sidste ord gjorde åbenbart ikke indtryk på domsmandsretten med den juridiske dommer Søren Rune Schrøder i spidsen, som gjorde dommen ubetinget.

Den dømte ankede på stedet dommen til Vestre Landsret.

Se dommen: Tysk lærer har nu fået sin straf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce