Truede sig til Jaguar med hobbykniv: Rømø-røver skal to år bag tremmer

Det var i en af lejlighederne i Enjoy Resort på Rømø, at den 27-årige nu dømte røver trængte ind og truede sig til at få udleveret nøglerne til en luksusbil. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Truede sig til Jaguar med hobbykniv: Rømø-røver skal to år bag tremmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestre Landsret har stadfæstet dommen over en 27-årig mand fra Haderslev, der sidste sommer på Rømø truede sig til en luksusbil. Narkogæld var angiveligt baggrunden for hans handlinger.

RØMØ: En ferielejlighed kan i juridisk forstand ikke karakteriseres som et hjem. Derfor falder et overfald i en sådan lejlighed ikke ind under kategorien hjemmerøveri under skærpende omstændigheder.

Det har et nævningsting ved Vestre Landsret i Sønderborg onsdag slået fast med en dom på to års fængsel til den 27-årige Mads Nielsen, Haderslev.

Bevæbnet med en hobbykniv truede han sidste sommer et ægtepar i en ferielejlighed på Rømø til at udlevere nøglen til deres Jaguar.

Sagen
Onsdag den 6. juni ved 17-tiden sidste år sneg den 27-årige Mads Nielsen sig gennem en ulåst terrassedør ind i en ferielejlighed på Enjoy Resorts på Rømø. Han ville have fat i nøglen til en sort Jaguar, der stod parkeret ved lejligheden.Baggrunden var angiveligt, at han havde narkogæld, og at bagmænd havde fremsat massive trusler om at stikke ham med kniv eller smadre hans knæ med en kølle. Ved at aflevere luksusbilen skulle gælden være ude af verden.

Et dansk ægtepar, der var på et kort ferieophold, overraskede den knivbevæbnede mand. Han truede parret med en hobbykniv til at udlevere bilnøglen.

Herefter kørte han fra Rømø mod fastlandet, men blev kort tid efter stoppet og anholdt af politiet i Råhede Enge syd for Ribe.

Dagen efter blev han fremstillet i et lukket grundlovsforhør og varetægtsfængslet.

Den 18. december blev han af et nævningeting ved byretten i Sønderborg idømt to års fængsel. Det er den dom, som landsretten nu har stadfæstet.

Lovstramning

Landsrettens afgørelse er en stadfæstelse af byrettens dom fra december. Rømø-røveriet var et af de første, der efter en lovstramning skulle afklare forskellen mellem et røveri og et røveri under skærpende omstændigheder, et såkaldt "egentligt hjemmerøveri".

Hvis sidstnævnte havde været tilfældet, ville strafpåstanden minimum have været fire-fem års fængsel.

Lovstramningen blev i sin tid begrundet med, at et hjemmerøveri skal betragtes som et endog særdeles groft angreb på den enkeltes ret til at kunne opholde sig sikkert og trygt i eget hjem.

Til efterretning

Kun tre ud af ni nævninge fulgte i landsretten senioranklager David Schmidt Hvelplunds påstand om, at der var tale om et hjemmerøveri, mens de tre juridiske dommer og seks nævninge fulgte forsvarer, advokat Stig Jørgensens, argumenter om, at der "kun" var tale om et almindeligt røveri.

- Det tager vi til efterretning. Rettens afgørelse vil vejlede os i fremtidige sager, sagde David Schmidt Hvelplund efter domsafsigelsen.

For Stig Jørgensen var sagens udfald ingen overraskelse.

- Det gik som forventet. Denne sag har slet ikke kunne bære en så stor opsætning. I min verden kunne den være kørt som tilståelsessag for røveri, sagde han.

Narkogæld

Den dømte Mads Nielsen har været inde og ud af danske retsbygninger og fængsler siden 2012. Syv domme for bl.a. bedrageri, trusler, indbrud og nu altså røveri er det blevet til.

Ifølge hans forklaring var det narkogæld, der drev ham til at begå røveriet. Hvem der angiveligt truede ham med tæsk og lemlæstelser ville han hverken røbe i byretten eller under ankesagen. Men gælden, der ifølge ham var på 20.000 kroner, skulle være ude af verden, hvis han afleverede den stjålne Jaguar. Men det nåede han ikke, inden politiet anholdt ham.

Truede sig til Jaguar med hobbykniv: Rømø-røver skal to år bag tremmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce