Røde Kors søger venner til flygtninge i Tønder Kommune

Maria Holm Bækgaard, der er udviklingskonsulent for integration i Røde Kors, mener, at det betyder meget for integrationen, at flygtningene har nogle venner, der hjælper med lavpraktiske ting, som hvor man kan handle ind og gå til sport. Men det er også vigtigt at snakke dansk, så de lærer dagligdags dansk, siger hun. Foto Michael Svenningsen

Røde Kors søger venner til flygtninge i Tønder Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Tønder Kommune søger Røde Kors mellem 15 og 20 frivillige venner til flygtninge - venner der kan hjælpe flygtningene med blandt andet lavpraktiske ting, som hvor man handler ind.

Skærbæk/Toftlund/Løgumkloster: Røde Kors mangler frivillige folk i Tønder Kommune til projektet "Venner Viser Vej", hvor lokale hjælper flygtninge med at blive integreret i området. Det er i Skærbæk, Toftlund og Løgumkloster, der er størst brug for nye venner til flygtninge, da Tønder allerede har mange venner til flygtninge.

- Når man lander i en ny by i et nyt land, som man ikke kender, og ikke taler sproget flydende endnu, så er der behov for lokale døråbnere, der kan hjælpe flygtninge med lavpraktiske ting, som hvor man eksempelvis kan handle ind eller gå til sport henne, siger Maria Holm Bækgaard, der er fagkonsulent på integrationsområdet for Røde Kors.

Projektet skal hjælpe med at få flygtninge til at føle sig hjemme i lokalområdet.

- Mange af de ting, som vennerne kan hjælpe med, er noget, mange af os tager for givet i hverdagen. Når man er tilflytter i et nyt område, så er det et sted, man bor, men det er først, når folk begynder at hilse på gaden, at det føles som et hjem. Relationer er bare rigtig vigtige, og der kan være mange ting, som vi andre tager for givet og ved, hvor er henne, og det ved de flygtninge, der kommer ud i kommunen ikke nødvendigvis, siger hun.

Venner viser vej
Projektet med Venner Viser Vej startede i 2016.Målet er at hjælpe integrationen på vej, når en flygtning har fået opholdstilladelse og bliver sendt ud i en kommune.

Håbet er, at mødet med en lokal ven kan være en døråbner for, at flygtningene bliver aktive i lokalområdet.

Kilde: Røde Kors

Dagligdagssprog er vigtigt

Projektet "Venner Viser Vej" foregår sådan, at de venner fra lokalområdet, der melder sig, bliver sat sammen med de flygtninge, som har tilmeldt sig.

- Vores aktivitetsleder i de lokale afdelinger af Røde Kors tager en snak med vennerne inden for at afstemme forventningerne mellem venner og flygtninge, siger hun.

Selvom flygtninge får tilbud om at lære dansk, når de kommer til Danmark, mener Maria Holm Bækgaard fra Røde Kors, at der stadig er brug for venner fra lokalområdet.

- Når flygtninge lærer dansk fra skolebænken, er det ofte rettet mod virksomhedssprog, og det er vigtigt også at lære hverdagsdansk, siger hun.

Døråbner for nye netværk

Maria Holm Bækgaard siger, at man som ven af en flygtning forpligter sig på at hjælpe flygtningene i mindst seks måneder.

- Forhåbningen er, at der udvikler sig nogle gode naboskaber mellem venner og flygtninge, og hvis det er et godt match, så strækker venskabet sig forhåbentlig ud over de seks måneder. Ud over det så kan venskabet også være med til at åbne nogle døre op til andre netværk, så en ven fra Røde Kors ikke nødvendigvis er flygtningenes eneste ven, men nærmere deres første ven, afslutter hun.

Røde Kors søger venner til flygtninge i Tønder Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce