Rapport: Udskældt forvaltning scorer god bedømmelse

Arbejdet på Møllevej i Møgeltønder blev forsinket og dyrere. Det skyldes ikke mindst, at man først i 11. time blev opmærksom på, at bløde trafikanter ikke kunne komme gennem passagerne ved hellerne på vejen. Rapporten roser dog sagsbehandlingen for at finde en smidig løsning. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Rapport: Udskældt forvaltning scorer god bedømmelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tønder Kommunens teknik- og miljøforvaltning har været i fokus med flere opsigtsvækkende sager. En uvildig rapport, der offentliggøres mandag, taler generelt om høj faglighed i afdelingen, men påpeger også svipsere. Borgmester Henrik Frandsen og kommunens øverste administrative ledelse er godt tilfredse.

TØNDER: En fredet bro blev revet ned. Handicappede blev glemt i trafikprojekter. Og på Rømø var planer om en heliport på direkte konfrontationskurs med områdets udpegning til Verdens Naturarv.

- Er de ikke rigtig kloge deroppe på Tønder Rådhus?

Det var det spørgsmål, der pressede sig på sidste efterår, da flere opsigtsvækkende sagsbehandlinger i teknik- og miljøforvaltningen både gav anledning til overskrifter i medierne og heftig debat i byrådssalen. Situationen mundede ud i, at kommunalbestyrelsen bestilte en uvildig undersøgelse afdelingens kompetencer og sagsbehandlingens kvalitet.

Rapporten ligger klar nu, og den giver et klart svar på ovennævnte spørgsmål:

De er rigtig kloge deroppe på rådhuset.

- Rapporten viser, at der er høj faglighed i afdelingen og at der arbejdes løsningsorienteret, siger borgmester Henrik Frandsen.

Fire anbefalinger
KLK's fire overordnede anbefalinger til forvaltningen er følgende:- udvikling af fælles administrativ retning

- fælles tilgang til arbejdet med kvaliteten i sagsbehandlingen

- fælles tilgang til håndtering af sager til politisk behandling

- Udvikling af samarbejdet mellem afdelingerne

Til gennemførelse af den uvildige undersøgelse var der bevilliget 500.000 kroner.

39 sider

Konsulentfirmaet KLK's rapport, som JydskeVestkysten har fået aktindsigt i, er på 39 sider og indeholder ud over en række konklusioner også et antal konkrete anbefalinger.

Teknik- og miljøforvaltningens øverste politisk ansvarlige, formanden for teknik- og miljøudvalget Bo Jessen (V), er i lighed med borgmester Henrik Frandsen godt tilfreds med udfaldet.

- Afdelingen behandler årligt omkring 4000 sager. Rapporten viser, at forvaltningen løser sine opgaver godt, har stort fokus på borgerne og virksomhedernes ønsker og behov og begår få fejl. Rapporten viser dog også, at vi kan blive bedre til at arbejde på tværs af de enkelte afdelinger, og det er selvfølgelig noget som vi skal have kigget på, siger Bo Jessen.

Intern uro

Rapporten baserer sig på en grundig gennemgang af 16 sager, tilfældigt udvalgt som stikprøver, samt ni politisk udvalgte sager, der har haft stor politisk og mediemæssig bevågenhed.

Teknik- og miljøforvaltningen omfatter cirka 95 medarbejdere. Ifølge direktør Keld Hansen har den nu afsluttede undersøgelse, der har stået på i flere måneder, været en belastning.

- Den har da givet anledning til uro. Medarbejderne har hele tiden følt, at de gjorde et godt stykke arbejde, og derfor følt at det var lidt uretfærdigt, at de skulle hænges ud, siger Keld Hansen.

Kommunaldirektør Klaus Liestmann hæfter sig ved, at rapporten i forhold til borgerne taler om professionalisme og høj faglighed.

- Det er jeg rigtig glad for, men det kommer nu overhovedet ikke bag på mig. Til gengæld, så kan jeg også læse, at konsulenterne mener, at vi interne skal blive bedre til at arbejde på tværs. Det må vi sætte os ned og kigge på, og se om vi kan optimere nogle arbejdsgange, siger Klaus Liestmann.

Politisk behandling

Tønder Kommune har tidligere blandt andet gennemført eksterne undersøgelse af børn- og ungeområdet. Fejl og forsømmelser førte dengang til personalemæssige konsekvenser. Det er der på ingen måde lagt op til i forhold til den aktuelle undersøgelse.

- Rapporten fremlægges på et orienterende kommunalbestyrelsesmøde den 30. april. Rapporten er et stort skulderklap til forvaltningen. Anbefalingerne skal der fremadrettet arbejdes videre med til at gøre det endnu bedre, end det allerede sker i dag, siger Henrik Frandsen.

Rapport: Udskældt forvaltning scorer god bedømmelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce