Rådhus skal have skiftet omkring 200 defekte vinduer

Borgmester Henrik Frandsen er her fotograferet ved tilbygningen, hvor omkring 200 vinduer skal udskiftes. Arkivfoto: André Thorup

Rådhus skal have skiftet omkring 200 defekte vinduer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne i Tønder Kommune bliver præsenteret for to modeller til løsning af problemer med vinduer og persienner på rådhuset i Tønder. Arbejdstilsynet har givet to påbud.

Tønder: Omkring 200 vinduer med indbyggede persienner skal skiftes på rådhuset i Tønder, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. Problemet med vinduerne er, at de indbyggede persienner går i stykker og sætter sig fast ved brug. Desuden er glasset i vinduerne begyndt at misfarves, og meget tyder på, at misfarvningen vil tage til, oplyser kommunen.

De defekte persienner påvirker arbejdsmiljøet og giver gener for medarbejderne blandt andet med varme og generende sollys, og arbejdstilsynet har givet kommunen to påbud vedrørende vinduesproblemerne.

- Leverandøren er klar over, at der er problemer med de leverede vinduer. Det tager leverandøren medansvar for og er indstillet på at medvirke til en løsning, hvor vi ikke bare får nye vinduer, der fungerer, men også meget bedre vinduer med en højere kvalitet, oplyser borgmester Henrik Frandsen (V) i pressemeddelelsen.

- Det er selvfølgelig en lidt træls situation, som ingen kunne have forudset. Men det vigtigste er, at vi får løst problemerne bedst muligt. Heldigvis har vi en god dialog med leverandøren, så jeg tror, vi finder en fornuftig løsning, fortæller Henrik Frandsen.

De problemfyldte vinduer befinder sig i rådhustilbygningen.

Rådhuset er arbejdsplads for mange mennesker, og de har krav på et godt arbejdsmiljø for at kunne løse deres opgaver. Den nuværende tilstand kan vi ikke byde personalet i længden.
Henrik Frandsen, borgmester

Tilbudt forligsløsning

Leverandøren af de defekte vinduer har tilbudt en forligsløsning, hvor parterne deles om udgiften til de nye vinduer, mens leverandøren udover sin andel også påtager sig hele udgiften til selve udskiftningen. Med denne løsning vil Tønder Kommune få en udgift på cirka 1,6 millioner kroner, mens leverandørens samlede andel kommer til at ligge omkring 600.000 kroner højere, oplyses det i pressemeddelelsen.

Kommunens leverandør arbejder samtidig på en voldgiftssag mod sin underleverandør af glas og persienner og er blevet en del af en større sag i Norge, oplyses det i pressemeddelelsen.

- Rådhuset er arbejdsplads for mange mennesker, og de har krav på et godt arbejdsmiljø for at kunne løse deres opgaver. Den nuværende tilstand kan vi ikke byde personalet i længden. Med den foreslåede løsning vil vi få nye vinduer, som er væsentlig bedre i forhold til at regulere både lys og varme. Det vil sikre et markant løft af arbejdsmiljøet, fortæller borgmester Henrik Frandsen.

Politisk behandling

Forligsløsningen er den ene af to modeller, som Tønder Kommunes økonomiudvalg skal forholde sig til på et møde torsdag den 21. februar.

- En anden løsning kunne være at sætte hårdt mod hårdt og kræve, at vores leverandør selv skal dække alle udgifter. Det vil betyde, at vi kommer ud i en voldgiftssag, som kan trække ud i nogle år, og vi har naturligvis ingen garanti for, at vi vinder en voldgiftssag. Og selv hvis vi vinder, vil der under alle omstændigheder være betydelige omkostninger til selve sagen, oplyser Henrik Frandsen.

I sin indstilling til politikerne anbefaler administrationen forligsløsningen, som indebærer, at de defekte vinduer skiftes inden sommer.

- Men nu må vi se, hvad økonomiudvalget siger, og derefter skal sagen til endelig beslutning i kommunalbestyrelsen, oplyser Henrik Frandsen.

Rådhus skal have skiftet omkring 200 defekte vinduer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce