Plejehjemsbeboere er blevet millionærer

Beboerne på plejecentret Hjørnegården, der ligger på hjørnet af Trælborgvej/Søndergade, er blevet millionære. Først del af deres arv er brugt til at købe en handicapvenlig bus, der skal tage dem med ud på ture i nærområdet. Foto: Uwe Iwersen

Plejehjemsbeboere er blevet millionærer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilbage i 2016 fik plejecentret Hjørnegården i Bredebro meddelelse om, at beboerne havde arvet et dengang ukendt beløb fra en mand i Genner. Det viste sig senere at være godt to millioner kroner. Det første større indkøb er nu foretaget.

BREDEBRO: - Pengene er kommet ud af det blå.

Sådan fortæller lederen af Plejecenter Hjørnegården, Marianne Giebner, om et forløb, der i den grad har spredt glæde.

Tilbage i januar 2016 fik Marianne Giebners forgænger på Hjørnegården en meddelelse om, at centrets beboere havde arvet et dengang ukendt beløb.

En tidligere Bredebro-borger, der i øvrigt ingen tilknytning havde til centret, havde testamenteret sin formue og sit hus til beboerne.

- Ingen på centret kendte ham rigtig. Vi har fået at vide, at han var lidt af en eneboer, fortæller Marianne Giebner.

Plejecentrets medarbejdere var med til at tømme huset, der ligger i Genner, og det blev sat til salg.

Der gik to år, så kom den endelige besked. Arven var gjort op, og beboerne kan se frem til at modtage godt to millioner kroner.

Nu er det første større beløb af de mange penge blevet brugt.

- Vi har købt en splinterny bus. Den er handicapvenlig og har blandt andet plads til fire kørestole. Det er den største bus, som man må køre med almindeligt kørekort. Vi skal rigtig ud at køre, fortæller centerlederen.

Ingen på centret kendte ham rigtig. Vi har fået at vide, at han var lidt af en eneboer.
Marianne Giebner, leder, Plejecentret Hjørnegården, Bredebro
Hørnegården
Plejecentret Hjørnegården i Bredebro er det mindste af de kommunale plejehjem i Tønder Kommune.

Centret er normeret til 22 faste plads og to pladser til aflastning/midlertidig ophold.

Julegave

Bussen, en Ford Transit med plads til otte passagerer, heriblandt også kørestolsbrugere, blev leveret lige op til jul, og de første ture er kørt.

- Mange af vore beboere har en demens-diagnose. De lever i nuet. Disse splitsekunder kan også kaldes stjernestunder. Dem skal vi have mange af. Både i mindre grupper, men også i én til én-tid. Vi skal ikke køre lange ture, men køre rundt i lokalområdet og til de steder, hvor beboerne har boet. Sidste år var vi i en lejet bus på Rømø, lyder det fra centerlederen.

Selv om bussen altså allerede er prøvekørt og har vist sit værd, skal nyerhvervelsen og den store arv ikke forbigås i tavshed.

Den 25. februar om formiddagen er der inviteret til officiel indvielse af bussen, hvor der også vil blive serveret lidt godt til ganen. Ud over plejecentrets beboere vil også centrets aktive vennekreds være blandt dem, der bliver inviteret.

Plejehjemsbeboere er blevet millionærer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce