Pengene i hus: Flagskib rider stormen af

- Det er både privatpersoner, mindre virksomheder og ikke mindst nogle af kommunens helt store, der sammen har sikret, at vi fortsat kan have en klub i toppen af dansk herrehåndbold, siger formanden for TM Tønder, Stefan Østerby-Jørgensen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Pengene i hus: Flagskib rider stormen af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TM Tønder Håndbolds aktieemission med minimum 1,2 millioner kroner er i hus. Dermed står klubben rustet til at leve op til ambitionen om fortsat at være med i toppen af dansk herrehåndbold.

TØNDER: Det holdt hårdt indtil allersidst, men torsdag aften bredte smilene sig hos bestyrelsen i TM Tønder Håndbold. En aktieemission på minimum 1,2 millioner kroner var i hus, og dermed er grundlaget for klubbens fortsatte virke i toppen af dansk herrehåndbold på plads.

- Vi er rigtig glade. Indtil helt til sidst blev der kæmpet i alle ledder for at komme i mål, siger TMT-direktør Kim Wittenkamp.

Bestyrelsesformand Stefan Østerby-Jørgensen er taknemlig for den brede opbakning, klubben har oplevet.

- Det har været fantastisk at se, hvordan alle bare er rykket tættere sammen i bussen. Det er både privatpersoner, mindre virksomheder og ikke mindst nogle af kommunens helt store, der sammen har sikret, at vi fortsat kan have en klub i toppen af dansk herrehåndbold, siger han.

Det har været fantastisk at se, hvordan alle bare er rykket tættere sammen i bussen.
Stefan Østerby Jørgensen, bestyrelsesformand, TM Tønder Elite A/S

Rekordunderskud

Det var udsigten til et rekordstort underskud på 1,3 millioner kroner ved udgangen af indeværende sæson, der i foråret fik bestyrelsen til at bringe en aktieemission på banen. Samtidig blev der udarbejdet en strategi og tre års-plan, som blev forelagt klubbens sponsorer og taget vel imod. Det gælder blandt andet hos Tønder Kommune, der efter et møde i økonomiudvalget gav grønt lys for fortsat økonomisk støtte på 750.000 kroner årligt.

- Vi hjælper, fordi vi ser TM Tønder som et vigtigt aktiv for Tønder Kommune. Klubben er et sportsligt fyrtårn, og derfor er det vigtigt at sikre økonomien fremadrettet, sagde borgmester Henrik Frandsen tidligere på ugen.

Faldende indtægter

Når TM Tønder er havnet i et økonomisk uvejr, skyldes det blandt andet, at det i sidste sæson længe var uvist, hvorvidt klubben ville blive i ligaen eller måtte rykke ned i 1. division. Da degraderingen var en kendsgerning, mistede klubben både TV-penge og oplevede faldende sponsorindtægter på knap 800.000 kroner. Dermed fik nedrykningen større økonomiske konsekvenser end først antaget.

Oprykning

TM Tønder Håndbold har en ambition om at rykke op i ligaen i løbet af de næste tre år og på sigt at etablere sig der. Klubben står dog i den situationen, at oprykningen allerede kan blive en realitet i to play off-kampe i maj, hvor modstanderen formentlig enten bliver Kolding eller Lemvig.

Er klubben trods den vellykkede aktieemission gearet til det?

- I første omgang har vi lagt budgetter efter, at vi er i 1. division. Vi går med livrem og seler. Hvis vi skulle rykke op nu, så sætter vi ting i gang og handler ud fra det, siger Kim Wittenkamp.

Stor velvilje

Den aktuelle aktieudvidelse var lagt op, så den skulle indbringe et beløb på niveau fra 1,2 og op til 1,8 millioner kroner. Hvilket beløb man nåede op på, ønsker klubben ikke at oplyse.

- Vi kom over 1,2 millioner kroner. Det var afgørende. Det har været en hård, men også god og positiv proces. Folk har lyttet, og vi har oplevet stor velvilje, siger Kim Wittenkamp.

TM Tønder har tidligere foretaget aktieemissioner for at styrke klubbens økonomi - det var i 2009 og 2012.

Pengene i hus: Flagskib rider stormen af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce