P-pladser: Tønder strammer grebet om parkerings-syndere

Bilisterne i Tønder Kommune skal være ekstra opmærksomme, når de parkerer deres køretøjer. P-vagterne får nemlig ordre på at sætte flere af de dyre indbetalingskort under vinduesviskerne end tidligere. I Tønder Kommune er der i gennemsnit p-vagter på gaden i to af ugens dage. Hvilke dage det er er, offentliggøres ikke. Foto: John Randeris

P-pladser: Tønder strammer grebet om parkerings-syndere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For at sikre den økonomiske balance i en fælleskommunal parkeringskontrol skal antallet af ugentlige parkeringsafgifter udstedt i Tønder Kommune stige fra 14 til 22.

TØNDER: Her følger et godt råd og en advarsel til alle bilister i Tønder Kommune: Pas på hvor du stiller bilen og husk p-skiven.

Baggrunden for opfordringen er, at Tønder Kommune - ikke helt frivilligt - har besluttet at stramme grebet om parkeringssyndere. I stedet for i gennemsnit at udskrive 14 ugentlige parkeringsafgifter på offentlige parkeringspladser, vil dette antal pr. omgående blive forhøjet til 22. Og hvorfor så det?

Svaret skal findes i den fælles sønderjyske parkeringskontrol og en lovændring. Sidstnævnte gør, at statens andel af parkeringsafgifter øges. Tidligere delte staten og kommunerne lige over, altså 50 procent til hver af de samlede afgiftsindtægter, dog med den tilføjelse, at kommunerne stod for samtlige udgifter (lønudgifter til personale, udstyr m.m.). Lovændringen gør nu, at staten får 70 procent og kommunerne 30 procent af de samlede indtægter, men at kommunen fortsat står med samtlige udgifter.

Bøde/afgift
Parkeringsbøde: Er en parkering decideret til fare for andre, eller forhindrer den andre trafikanters færdsel, kan politiet give en parkeringsbøde.Parkeringsafgift: Overtræder man de lokale parkeringsbestemmelser i det offentlige, kan politiet eller kommunen kræve en standsnings- eller parkeringsafgift.

Private parkeringsselskaber kan ligeledes opkræve en parkeringsafgift for manglende betaling, uberettiget brug af parkeringspladsen eller uhensigtsmæssig placering af bilen på private områder.

Kilde: www.pvagt.dk

Udgiftsneutral

For at opnå økonomisk balance i det nye regnestykke, er der ifølge formanden for teknik- og miljøudvalget i Tønder, Bo Jessen (V), behov for at antallet af parkeringsafgifter øges. Helt præcist er det udregnet til, at p-vagten på de dage, hvor vedkommende er ude med de dyre hilsner under vinduesviskerne, skal øge antallet fra nu dagligt syv til fremover dagligt 11 afgifter/bøder.

- Ordningen skal være udgiftsneutral. Det er altså ikke en pengemaskine. Så det handler om at finde den rette balance, siger Bo Jessen.

Restriktioner med blandt andet time-parkering på flere kommunale parkeringspladser skal ikke mindst være med til at sikre en udskiftning blandt de parkerede biler, og dermed mulighed for at finde en offentlig p-plads i nærheden af bestemmelsesstedet - fortrinsvis i bymidten.

P-samarbejde

Tønder har de seneste år haft et parkeringskontrol-samarbejde under betegnelsen P-syd med de øvrige sønderjyske kommuner. Og ordningen administreres gennem et fælles sekretariat i Sønderborg. Ifølge den indgående aftale vil der i Tønder i gennemsnit være en parkeringsvagt på gaden i to af ugens dage.

I 2018 blev der i Tønder udstedt parkeringsafgifter/bøder til både udenlandske og danske bilister på 388.105 kroner. For at opnå den ønskede balance efter at staten nu tager en ekstra stor bid af p-kagen, skal dette beløb i indeværende år forhøjes til 571.873 kroner.

Teknik- og miljøudvalget har nikket ja til dette budget, der altså betyder, at antallet af ugentlige p-bøder i Tønder Kommune hæves fra 14 til 22.

Og nu er alle altså advaret.

PS: Det koster 795 kroner at bliver pålagt en p-afgift på en privat p-plads. Afgiften for at parkere ulovligt på en kommunal p-plads ligger på 510 kroner.

PPS: Det kan kun meget sjældent betale sig at klage over en p-bøde/afgift i Tønder. I 2017 blev der udstedt 479 parkeringsafgifter i Tønder Kommune. I 83 tilfælde klagede bilisterne over afgiften - det førte kun til at p-afgiften blev annulleret i tre tilfælde. Det er landets laveste annulleringssats.

P-pladser: Tønder strammer grebet om parkerings-syndere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce